Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Welling Groep beste leerbedrijf

De Welling Groep met vestigingen in Didam, Breda en Wijchen, is uitgeroepen tot het Beste Leerbedrijf van 2008 in de bouw- en infrasector. Naast het opleiden van jongeren op diverse niveaus besteedt het bouw- en infrabedrijf veel aandacht aan de ontwikkeling van de oudere werknemers.

Volgens de jury zijn instroom, behoud en doorstroom sleutelwoorden binnen de organisatie. “Zieken krijgen de kans omgeschoold te worden, moeilijk lerende jongeren krijgen een werkplek om ervaring op te doen. Het bedrijf heeft vele leermeesters en praktijkopleiders én het bedrijf is actief bij de voorlichting aan en werving van jongeren in de bouwnijverheid.” Bij het in 1899 opgerichte bedrijf werken tegenwoordig circa driehonderd mensen.

Prijs stimuleert
Directeur Bart Welling ziet de onderscheiding als een beloning voor zijn inspanningen. “Ik vind opleiden erg belangrijk. Misschien wel juist omdat ik zelf ooit onderop ben begonnen en me vanaf de bouwplaats omhoog heb gewerkt. Die kans wil ik anderen ook geven. Deze prijs stimuleert om daar nog actiever mee aan de gang te gaan en ik hoop dat andere bedrijven er ook steeds meer mee bezig gaan. In goede en slechte tijden.”

De prijs voor het Beste Leerbedrijf in de bouw en infra wordt jaarlijks uitgereikt door Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw- en infrasector. De winnaar dingt in januari mee naar de landelijke verkiezing van Beste Leerbedrijf, georganiseerd door COLO in opdracht van het ministerie van OCW.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.