Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Werken als timmerman, dit staat je te wachten

In de bouwsector worden altijd nieuwe mensen gezocht. Als jij online zoekt naar vacatures, is het niet gek als je veel bouw vacatures ziet staan. Mocht jij geïnteresseerd zijn in een baan in deze sector, zullen ze zeer blij met je zijn. Voor de mensen die graag timmerman willen worden, staat hieronder een kort overzicht met punten waar je rekening mee moet houden!

Opleidingen en certificaten

Tijdens je opleiding tot timmerman, zal je al werken bij een leerbedrijf. Er zijn opleidingen voor alle niveau’s, van BBL tot HBO. Begin jij met niveau 1 BBL? Dan zal je aan het werk gaan als timmerman 1, bij afronding van niveau 2 ga je aan de slag als timmerman 2 enzovoorts. Hoe verder je studeert, des te meer verantwoordelijkheden komen kijken bij de functie die je mag uitvoeren. Naast je verplichte opleiding, is het ook handig om het VAC certificaat te behalen. Dit is een bewijs voor jou toekomstige werkgever dat jij weet hoe je veilig, verantwoordelijk en milieubewust aan het werk moet. Handig wanneer je gaat solliciteren op die vacature timmerman!

Risico’s

Werken in de bouwsector komt niet zonder risico’s. Een baan als timmerman eist veel zwaar lichamelijk werk. Ook werk je op risicovolle plekken, bouwplaatsen, in alle weersomstandigheden. Het is dus belangrijk dat je fysiek gezond bent en een flinke dosis doorzetvermogen hebt. Bovendien ben je verantwoordelijk voor niet alleen je eigen, maar ook de veiligheid van je collega’s. Werkgevers zoeken dus iemand die verantwoordelijk aan de slag gaat.

Bouwvakantie

Neem jij graag vakantie tijdens het laagseizoen? Hou er dan rekening mee dat sommige bedrijven de bouwvakantie aanhouden. Dit houdt in dat je bij dit bedrijf vakantie krijgt tijdens het hoogseizoen (dus de zomervakantie). Dit is natuurlijk niet zomaar besloten. Tijdens deze periode zijn veel mensen weg op vakantie, ze zijn er dus niet en hebben geen geld voor huisrenovaties. Er is dus minder werk is voor de bouwsector.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.