Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

‘Werkgroep moet faalkosten terugdringen’

FNV Bouw heeft dinsdag de werkgevers in de sector opgeroepen een werkgroep in te stellen die de faalkosten met 20 procent moet terugdringen. Het vermijden van fouten zou 1,5 miljard euro aan besparingen opleveren, aldus de bond. “Jaarlijks lekt minstens 7 miljard euro weg aan faalkosten”, aldus vakbondsvoorzitter John Kerstens.

“Dat is bijna twee keer het bedrag dat het kabinet wil bezuinigen door de AOW-leeftijd te verhogen en meer dan de hele loonsom in de bouw bij elkaar”, zegt de FNV-man in zijn ‘bouwtroonrede’.

Werkgroep
Een werkgroep – door Kerstens de ’taskforce zeven miljard’ genoemd – met daarin wetenschappers, mensen uit de praktijk en vertegenwoordigers van de overheid en brancheorganisaties, zou deze kostenpost in een paar jaar tijd met 20 procent moeten verminderen.

De bouw wordt hard getroffen door de economische crisis. Eerder dit jaar voorspelde het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) dat dit jaar 50.000 banen in de sector verloren gaan. De vakbond wil ervoor zorgen dat dit niet leidt tot even zoveel ontslagen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.