Ga naar hoofdinhoud
Wetten, regels en normen

Handreiking brandveiligheid hoge gebouwen

De vernieuwde handreiking Brandveiligheid in hoge gebouwen is nu te bestellen bij SBRCURnet. De uitgave zal vanaf 1 september geleverd worden. Het gaat om een ingrijpende herziening van de publicatie uit 2005. De nieuwe uitgave is bijgewerkt met de huidige inzichten voor brandveiligheid en afgestemd op de Nederlandse en Europese regelgeving.

De herziening is tot stand gekomen in overleg met vele betrokken partijen, waaronder overheden, Brandweer Nederland, verzekeraars en andere marktpartijen die hebben gezorgd voor een breed draagvlak voor deze handreiking.

Hoogbouw is een steeds vaker voorkomend fenomeen in Nederlandse (binnen)steden. Het Bouwbesluit 2012 stelt algemeen geldende, maar geen specifieke prestatie-eisen aan gebouwen hoger dan 70 meter, terwijl hoogbouw specifiek grotere risico’s kent dan reguliere bouw. Projectontwikkelaars, architecten, adviseurs, overheden en brandweer zijn in veel gevallen geholpen met eenduidige richtlijnen voor de brandveiligheid van hoge gebouwen; de vernieuwde handreiking voorziet in deze behoefte.

Deze hernieuwde publicatie geeft richtlijnen voor de instandhouding van draagconstructies, vluchtroutes, aanvalsroutes voor de brandweer, brandscheidingen en brandveiligheidsinstallaties zoals sprinklers.

De ‘Handreiking brandveiligheid in hoge gebouwen’ (644.14) is verkrijgbaar bij SBRCURnet voor € 125,00 tot 1/9, daarna voor € 145,00 (excl. BTW en verzendkosten).

Op 20 november wordt tijdens een middagbijeenkomst ingegaan op de brandrisico’s voor hoogbouw. De bijeenkomst vindt plaats op de 37e verdieping van Nationale Nederlanden in Rotterdam.

Foto: SBRCURnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.