Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Wijzigingen subsidieregels warmte installaties


De subsidieregels voor twee duurzame warmte installaties: zonneboilers en lucht/water-warmtepompen zijn door minister Van der Hoeven van Economische Zaken gewijzigd.
De installaties vallen onder de regeling Duurzame Warmte voor bestaande woningen, die wordt uitgevoerd door NL Energie en Klimaat in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Lucht/water-warmtepompen
Lucht/water-warmtepompen kunnen een goede, effectieve bijdrage leveren aan de besparing van energie bij de verwarming van woningen. Vooral in het voor- en naseizoen. Eigenaren van woningen zijn echter nog onvoldoende bekend met het extra wooncomfort en de energiebesparing die de installatie oplevert.

Deze warmtepompen kunnen naast de bestaande verwarmingsketel geïnstalleerd worden. Om de aanschaf van lucht/water-warmtepompen aantrekkelijker te maken, is besloten om het subsidiebedrag met € 1.000,- te verhogen tot € 2.000,- per apparaat.

Zonneboilers
Voor zonneboilers wordt tot maximaal 12 Gigajoule opbrengst per woning subsidie verstrekt. Dit zorgt ervoor dat er meer aanvragen gehonoreerd kunnen worden. Met de doorvoering van deze wijziging wordt de subsidieontvanger aangemoedigd om de subsidie in te zetten voor tapwater installaties.

Dankzij de regeling Duurzame Warmte is het voor particuliere huizenbezitters of verhuurders van woningen financieel aantrekkelijker om over te stappen op duurzame warmte installaties in de eigen woning. Met de huidige energieprijzen duurt het lang voordat de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, lucht/water-warmtepomp of micro-wkk terugverdiend terugverdiend is. Met subsidie wordt de terugverdientijd aanzienlijk verkort . Naast een subsidie op een duurzame warmte installatie wordt ook op de energierekening bespaard.

Aanvragen subsidie
Het aanvragen van subsidie is eenvoudig, want dit kan digitaal. Door digitaal subsidie aan te vragen is ook de doorlooptijd aanzienlijk korter.

Meer informatie: www.agentschapnl.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.