Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Winnaars Concrete Design bekend

De Nederlandse jury van de Concrete Design Competition 2007/08 heeft uit 35 inzendingen twee winnaars gekozen. De winnende inzendingen zijn Sense of Scale van een team van TU-Eindhoven en Sakura Concrete van een individuele studente van TU-Delft.

Concrete Design
De Concrete Design Competition stimuleert architectonisch materiaalonderzoek. Studenten worden uitgedaagd creatieve voorstellen te doen voor grensverleggende betontoepassingen en deze te presenteren in een architectonisch ontwerp.

Thema van de editie 2007/08 is ‘Implicit Performance’, aangegeven door de Spaanse architect Juan Herreros, curator van deze editie. In de ontwerpopgave vraagt de curator de deelnemers de hybride aard en mogelijkheden van beton te onderzoeken.

Jury
Over Sakura Concrete meldde de jury; “De combinatie van beton met fragiel levend materiaal geeft het materiaal ziel.” Sense of Scale viel vooral op doordat de gecombineerde kwaliteit van bouwtechnologie, bouwfysica en architectuur is onderzocht.

De winnaars mogen deelnemen aan de internationale Master Class Concrete Design. De Nederlandse jury besloot het prijzengeld van €4000,- gelijkelijk te verdelen onder de winnaars.

Bron: EngineeringNow

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.