Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Winnaars Groenste Project van Nederland bekend

De kwartaalwinnaar en algeheel winnaar van de competitie ‘Het Groenste Project van Nederland’ zijn bekend. De zes bio-ecologische serrewoningen in Ermelinkstuk / ’t Soerlant in Zelhem, ontworpen door Grotenbreg Architecten uit Warnsveld, kwamen als algeheel winnaar uit de bus. Het project 13 woningen Gemmahof te Sittard van bouwmaterialenhandel De Boo uit Maastricht is kwartaalwinnaar.

De jury bestaande uit dr. ir. Michiel Haas (directeur NIBE) en prof. Lucien Kroll (architect) koos het project 13 woningen Gemmahof te Sittard van materialenhandel De Boo uit Maastricht als kwartaalwinnaar. Het project krijgt een bedrag van € 5.000,- aan media-exposure.

Algeheel winnaar
De bio-ecologische woningen van Grotenbreg Architecten, met als centraal thema ‘duurzaamheid en gezondheid’, zijn door de jury uitgeroepen als algeheel winnaar. Het project wint hiermee de hoofdprijs van € 25.000,- aan media-aandacht. De zes gevleugelde serrewoningen zijn ontwikkeld in opdracht van woningcorporatie ProWonen. Ze zijn uitgevoerd in houtskeletbouw (hsb) en voorzien van veel duurzame maatregelen als vernieuwbare grondstoffen, serre, zongericht bouwen en Plato rabatdelen. De jury noemde het eerder al ‘een project met een zeer duurzame uitstraling en een opvallende, kleurrijke architectuur’. Daarnaast scoorde het project uitstekend op materiaalgebruik en de inpassing in de omgeving.

De prijzen werden op 5 juni uitgereikt door juryvoorzitter dr. ir. Michiel Haas en Gary Lawrence (directeur verkoop en marketing van Monier). Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het trainingscentrum van Monier te Montfoort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.