Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Winnaars VSK Awards 2010 bekend


Honeywell, Biral en Autarkis zijn met hun producten de winaars van de VSK Award. Deze prijs voor de installatiebranche werd gisteravond door jury-voorzitter Ed Nijpels uitgereikt in het Beatrixtheater in Utrecht tijdens de installatievakbeurs VSK. De vakprijzen waren er voor de categorieën Verwarming, Sanitair en Klimaatsystemen en Koudetechniek.

Naast deze vakprijzen mochten twee bedrijven een koplopercertificaat in ontvangst nemen voor hun bijdrage aan integrale energieprestaties. De Publieksprijs ging dit jaar naar de Energiehaag van Inteco, een statische convectiewisselaar zonder ventilatoren.

Verwarming
De regelsysteem EvoHome van Honeywell zorgt voor ‘gerichte verwarming waar nodig’ en helpt volgens de jury gebruikers zuinig om te gaan met energie. Ook werd het apparaat als gebruiksvriendelijk betiteld en is de domotica op een zeer hoog en gedetailleerd niveau uitgewerkt.

Sanitair
De AXW tapwaterpomp Smart van Biral gaat volgens de jury eveneens zuinig om met energie. De pomp levert de gebruiker direct warm water op zonder verspilling. ‘Een vooraanstaande innovatie die alleen pompt wanneer het nodig is, zeer zuinig is en zeer compleet is uitgewerkt. Bovendien een perfecte combinatie van elektrotechniek en werktuigbouwkunde.”

Klimaatsystemen en Koudetechniek
Autarkis brengt volgens de jury met de PCM-inductiekast ‘een zeer vooruitstrevend product door de creatieve toepassing van een stof met faseovergang voor warmte- en koudeopslag’.

Een winnaar omdat het een technologische ontwikkeling betreft van een bestaande techniek en bovendien levert de uitwerking van het product een grote besparing op.

Jury
De jury toonde zich onder de indruk van het niveau van de inzendingen. Vooral de hang naar integrale oplossingen voor de complete bouwkolom, beantwoord aan de wens van de bouwwereld, aldus de jury.

Video’s
Bekijk hier video’s van de winnende producten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Winnaars VSK Awards 2010 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.