Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Wonen op één vierkante meter

Een huis is pas echt duurzaam als het zo klein mogelijk is, want dat betekent minder bouwmateriaal en minder energiekosten. Daarom ontwierp de in Laos geboren en nu in Duitsland woonachtige Van Bo-Le Mentzel een huis met slechts één vierkante meter woonoppervlak. Op een badkamer na heeft het ONE-SQM-House alle benodigde woonfuncties.

Le-Mentzel, zelf een vluchteling, vindt dat iedereen een huis moet hebben dat bovendien kan staan waar de bewoner maar wil. Het minihuisje heeft een raam, een bureau, een slaapgedeelte en staat op wielen. Wil je slapen, dan moet het huis wel eerst gekanteld worden. De ontwerper haalde zijn inspiratie onder andere uit de indeling van vliegtuigen. Met het huis wil Le-Mentzel vooral de discussie aanwakkeren over de steeds grotere woningen die vooral in Amerika worden gebouwd.

De bouwtekeningen van het huis zijn gratis beschikbaar. Le-Mentzel raadt aan om goedkope materialen te gebruiken, zodat je voor zo’n 250,- euro plus een dag of twee werk een onderkomen hebt. Wil je niet zelf aan de slag, dan kun je voor slechts één euro een huisje huren bij het East Seven Hostel in Berlijn.

Bron en foto’s: dwell.com, DuboCasa

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Wonen op één vierkante meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.