Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Woningbouw op oud Norfolkterrein

De bouw van het eerste bouwblok ZuidDuin in het woningbouwproject De Zuid in Scheveningen is gestart. In totaal ontwikkelt a.s.r. vastgoed ontwikkeling samen met de Malherbe Groep op het voormalige Norfolkterrein rond de Derde Haven van Scheveningen circa 400 woningen (grondgebonden woningen en appartementen), 5.700 m² commerciële (bedrijfs-) ruimte en 420 parkeerplaatsen.

Start bouwwerkzaamheden

De Zuid in Scheveningen wordt de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd. Het eerste bouwblok dat wordt gerealiseerd is ZuidDuin en bestaat uit 85 appartementen (52 koopappartementen en 33 vrije sector huurwoningen) en 14 eengezinswoningen. Aannemer Van Wijnen Dordrecht zal vanaf 21 maart starten met de bouwwerkzaamheden. De oplevering van de woningen zal naar verwachting derde kwartaal 2017 plaatsvinden.

Aantrekkelijk spanningsveld

Wethouder Karsten Klein: ‘Wij zijn verheugd dat a.s.r. nu start met de bouw van de eerste woningen op De Zuid. De gemeente en marktpartijen investeren samen om Scheveningen Haven verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke locatie voor wonen, werken en recreëren. Dit gebied heeft een aantrekkelijk spanningsveld. Aan de ene kant is er de levendigheid en bedrijvigheid van het havengebied met ruimte voor visserij en innovatieve bedrijven. Aan de andere kant is er de natuurlijke rust van strand, zee en duinen.’

Bijzonder aan de grondgebonden woningen in De Zuid is dat ze worden ontwikkeld volgens het ‘HOMEMADE’-concept van a.s.r. waarbij de toekomstige bewoners hun woning naar eigen wens kunnen samenstellen. De Zuid is een gezamenlijk ontwerp van LEVS architecten, Marlies Rohmer, ONX, Broos de Bruijn en HOYT Architecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.