Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Woningbouw Volkel stap dichterbij

De bouwstop voor Volkel loopt binnen twee jaar af. Dat verwacht wethouder René Peerenboom (milieu en woningbouw) nadat de gemeente Uden maandag van Defensie de Milieu Effect Rapportage (MER) ontving.

Al tientallen jaren mag Volkel geen huizen bouwen vanwege de geluidsoverlast die de straaljagers van de Koninklijke Luchtmacht produceren. In de MER, opgesteld door de luchtmacht, is gekeken naar de gevolgen van een andere vertrekroute voor de vliegtuigen waardoor een deel van Volkel buiten de zogeheten geluidszonering gaat vallen en nieuwbouw mogelijk wordt.
De luchtmacht geeft in de MER aan dat het de voorkeur geeft aan de zogenoemde Niemeskantvariant omdat het totaal aan noodzakelijke F16-vluchten hierin is gewaarborgd.
Defensie heeft de MER in overleg met het ministerie van VROM getoetst en aanvaard, aldus Peerenboom. De wethouder denkt dat de leegloop en vergrijzing van Volkel nu eindelijk een halt wordt toegeroepen.

De MER-procedure wordt naar verwachting in 2010 afgerond waarna het bouwplan Niemeskant een aanvang neemt. Op termijn worden ongeveer tweehonderd woningen gebouwd die het dorpscentrum gaan verbinden met Volkel-West. Het werk aan deze toekomstige wijk kan volgend jaar al beginnen omdat het buiten de huidige geluidszonering valt, maar daardoor tegelijkertijd vrij geïsoleerd is.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.