Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Woningen volgens 4C-principe

ERA Contour en XXarchitecten willen in Berkel en Rodenrijs 20 tot 30 woningen bouwen die behalve cradle to cradle ook comfortabel zijn en samen met de consument ontworpen. Dit noemen ze het 4C-concept.

Schoon bouwen

De initiatiefnemers zoeken nu mensen die een woning willen bouwen op een zo ‘schoon’ mogelijke manier. Het 4C-concept biedt niet alleen een manier van bouwen die het milieu zo min mogelijk belast, de woning krijgt ook een comfortabel klimaat en een bijzondere uitstraling. Architect Jouke Post van XXarchitecten bouwde eerder al zijn eigen huis volgens het cradle to cradle-principe, waarbij zoveel mogelijk grondstoffen worden gebruikt die herbruikbaar of biologisch afbreekbaar zijn.

Inventarisatie wensen

Hoe de buurt er uit komt te zien, hangt helemaal af van de toekomstige bewoners. Vanuit verschillende basiswoningtypen kunnen de bewoners met bouwstenen hun eigen woning vormgeven en de grootte en plek van hun kavel zelf bepalen. Wat de woningen gemeenschappelijk hebben, is de architectuur: modern, met veel gebruik van natuurlijke materialen en strak design. Via een enquête kan men op www.duurzaamwoneninberkel.nl reageren, meedenken en/of zich aanmelden.

Medio 2014

Na inventarisatie van de wensen start het daadwerkelijke ontwerpproces voor de betreffende kavels. ERA Contour en XXarchitecten willen medio 2014 beginnen met de verkoop van de eerste woningen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.