Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Wooncomplex krijgt centrale schotelontvangst

Nieuwbouwproject Hof van Ostade in hartje Schilderswijk is recent opgeleverd aan Haag Wonen. In samenwerking met Ingenium Communications heeft de Haagse woningcorporatie dit nieuwe wooncomplex voorzien van Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangst (GSO).

De Haagse krachtwijk kenmerkt zich door de hoge concentratie aan schotels die bewoners op hun gevels en balkons installeren. Ingenium, specialist in satelliettechniek, gaat met GSO de aantasting van het straatbeeld tegen. Door het plaatsen van een centrale schotel die individuele woningen van binnenuit voorziet van satellietsignalen, blijft de esthetische waarde van nieuwbouwcomplexen behouden.

Wijkvernieuwing
Haag Wonen werkt in de Schilderswijk hard aan de vernieuwing en verfraaiing van de wijk. Vorige maand leverde BAM Woningbouw aan de woningcorporatie het nieuwbouwproject Hof van Ostade op. Dit complex, gelegen tussen de Hoefkade en de Van Ostadestraat, is voorzien van Gemeenschappelijke Satelliet Ontvangst (GSO). Hiervoor is Haag Wonen een samenwerking aangegaan met Ingenium Communications, specialist in satelliet techniek.

Centrale ontvangst
“De toepassing van GSO in nieuwbouwprojecten is een belangrijke preventieve maatregel om een ‘schoon’ straatbeeld te houden. Vooral in wijken met een hoge concentratie aan schotels aan gevels en op balkons. De vier centrale schotels op het platte dak van één van de drie nieuwe appartementenblokken maken het mogelijk om satellietsignalen centraal te ontvangen en via de aangelegde bekabeling door te sturen naar de 39 individuele woningen.

Dit alles zorgt ervoor dat de zorgvuldig ontworpen nieuwbouwgevels ook in het gebruik mooi blijven”, aldus de heer Oskam, ontwikkelmanager bij de afdeling Strategie en Vastgoedontwikkeling van Haag Wonen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.