Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

WTC New York bijna op hoogste punt

Het nieuwe World Trade Center (WTC) in New York heeft bijna het hoogste punt bereikt. Eigenlijk zou dit afgelopen maandag al gebeuren, maar de harde wind gooide roet in het eten. Het hoogste punt, de torenspits, wordt nu geplaatst zodra de wind is gaan liggen.

Het WTC verrijst op de plek waar vroeger de twin towers stonden. Met 1776 voet, ruim 540 meter, is het gebouw dan het hoogste in Amerika. Het hoogste gebouw in de wereld is het echter nog niet, dat is namelijk de Burj Khalifa in Dubai. Overigens is er wel wat onenigheid over de officiële hoogte van het WTC. Op de spits komt namelijk een antenne van 125 meter. De discussie is of deze antenne nu wel of niet meegeteld mag worden. De bouwers van het WTC tellen hem uiteraard wel mee. Wordt de antenne echter niet meegerekend, dan is het gebouw niet het hoogste in Amerika.

Het 104 verdiepingen tellende gebouw gaat naar verwachting in 2014 open. Bekijk hier het uitzicht vanaf de 69ste verdieping van het WTC.

Foto: Joe Woolhead

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “WTC New York bijna op hoogste punt

  • Daniël

    Beetje jammer om vervolgens een foto van het 297m hoge 4 WTC naast het artikel te plakken. Het 541m hoge (met antenne) 1 WTC, ook wel bekend als de Freedom Tower, staat links net buiten beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.