Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

ZEN-prijzen voor Kroon op Jutphaas en Tonica en Largo

De ZEN-prijs voor de door de bewoners best beoordeelde zeer energiezuinig nieuwbouwwoningen is uitgereikt aan Kroon op Jutphaas en Tonica en Lagro. De winnaars werden bekendgemaakt tijdens het online thuiscongres ‘BENG! Zo doe je dat’.

Het project Kroon op Jutphaas ontving de ZEN-prijs voor het project met het hoogste algemene rapportcijfer – een 8,6; Tonica en Largo voor het project met de hoogste waardering voor binnenklimaat, wooncomfort, licht, verse lucht, geluid en energie. De beoordeling volgt uit een uitgebreide enquête onder bewoners.

Bewonerstevredenheid ZEN-projecten

De afgelopen jaren zijn er al flink wat NOM-woningen (nul-op-de-meter) of woningen met een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0 gebouwd. Dat gaf de gelegenheid om (in het voorjaar van 2019) te peilen hoe tevreden de bewoners daadwerkelijk zijn. Bureau voor Woononderzoek heeft in een enquête gevraagd naar het oordeel van de bewoners van 31 projecten met ZEN-woningen, die minimaal 9 maanden bewoond zijn. Het streefcijfer van het ZEN-platform – minimaal een 7,5 voor bewonerstevredenheid – wordt gemiddeld ruimschoots behaald, zo blijkt uit het woonbelevingsonderzoek. Het gemiddelde rapportcijfer voor de projecten die aan het onderzoek deelnamen is een 7,9.

Projecten met het hoogste algemene rapportcijfer:

Projecten met de hoogste waardering voor binnenklimaat, wooncomfort, licht, verse lucht, geluid en energie:

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.