Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Zes voetbalvelden glas voor CS Rotterdam


Scheuten Glas levert zes voetbalvelden, ofwel 30.000 vierkante meter, gelaagd glas in drie verschillende samenstellingen voor de overkapping van het Centraal Station in Rotterdam. Lichtinval, zonnewarmte en een modern, hedendaags design vormen belangrijke elementen in dit ontwerp, gemaakt door architect Jan Benthem.

Het glas is afkomstig van de moderne floatglasfabriek in het Duitse Osterweddingen. Hier produceert Scheuten extra blank glas waarmee de lichtdoorlatendheid en transparantie van haar producten wordt bevorderd. Het glas voor het Centraal Station Rotterdam heeft daarnaast een speciale coating die zorgt voor het optimaal gebruik van zonnewarmte. Bovendien is het glas voorzien van een zeefdruk, met een strakke en moderne uitstraling tot gevolg.

Prestigieus
De overkapping is door zijn omvang en logistieke organisatie een prestigieus project voor Scheuten. “Door de reisplanning is de beschikbare tijd voor de montagewerkzaamheden zeer beperkt”, zegt commercieel manager Roy van Leeuwen. “Compleet en foutloos leveren is hierdoor een vereiste. Dankzij de veelzijdigheid van onze producten zijn we in staat om opdrachtgever Licotec een passende oplossing te bieden.”

In 2007 is het oorspronkelijke station gesloten en zijn de afbraakwerkzaamheden gestart. Het hernieuwde station wordt begin 2013 opgeleverd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.