Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Zestig miljoen voor Almelose binnenstad

De Almelose Woningstichting Beter Wonen investeert de komende tien jaar 60 miljoen euro in de binnenstad. Het gaat om zes belangrijke investeringsprojecten.

Met het Masterplan en het Binnenstadsplan werken gemeente en haar strategische partners zoals de Almelose Woningstichting Beter Wonen met voortvarendheid aan een attractieve binnenstad. Almelo heeft koers gezet op een levendig stadshart dat zich echt onderscheidt van andere stadcentra met mooie winkelroutes, sfeervolle pleinen, nieuwe winkelstraten, de verbinding met het grafelijk gebied van Huize Almelo en door het terugbrengen van het water. Dat laatste geeft Almelo in Twente een unieke beleving. De binnenstadsvernieuwing wordt gecombineerd met de ontwikkeling van hoogwaardige, bijzondere woningbouw. In totaal gaat het dan om ongeveer 3000 nieuwe woningen binnenstedelijk.

Architectuur en uitstraling
Voor Beter Wonen en gemeente gelden de succesvolle projecten Oxford en Manchester in de Grotestraat Zuid als referentie voor de beoogde kwaliteit, stijl en detaillering van de projecten. Maar telkens wordt wel gekozen voor een architect met een eigen handschrift. Zo wordt het eerstkomende project aan de Bavinkstraat/Grotestraat dat in uitvoering gaat, getekend door de architect Hoogenberk, bekend van de Oude Rechtbank en aangrenzende panden.

Bron: Gemeente Almelo

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.