Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Zoektocht naar goed hout eenvoudiger

FSC Nederland, de internationale organisatie die zich sterkt maakt voor goed hout, lanceert een nieuwe website, die de zoektocht naar goed hout en papier eenvoudiger maakt. Het gebruik van hout en papier met een goede herkomst, niet illegaal en niet uit onverantwoorde kap, blijkt steeds actueler.

Goed beheerd
De vernieuwde website van FSC Nederland, www.fscnl.org, geeft bedrijven en instellingen die hout willen gebruiken uit goed beheerde bossen, daarom alle informatie over de verkrijgbaarheid ervan en de benodigde stappen voor certificering. Zowel vormgeving als inhoud van de site zijn aangepast aan de wensen van de bezoekers.

Leveranciersgids
Met een paar muisklikken krijgt de bezoeker de gewenste informatie. Zo wordt duidelijk waar en hoe FSC-hout verkrijgbaar is. Belangrijk instrument daarvoor is de leveranciersgids, een digitale databank van FSC-gecertificeerde houtsoorten en ruim 1750 FSC-producten van meer dan 135 FSC-gecertificeerde leveranciers.

Bedrijven die FSC-gecertificeerde producten willen aanbieden, vinden op de site een stappenplan voor de daarvoor noodzakelijke certificering van hun bedrijf. Ook veelgevraagde richtlijnen voor het gebruik van het FSC-logo zijn met de website online bereikbaar.

Toepassingen
De site bevat verder tips over en aanbevelingen voor het toepassen van FSC-hout en -papier, met speciale aandacht voor de belangrijke projectfases in de bouw (zowel utiliteitsbouw als GWW). In de projectengalerij zijn aansprekende voorbeelden te vinden van bouwprojecten waarin FSC-hout werd toegepast.

Ook treft de bezoeker informatie aan over lopende projecten van FSC Nederland om de vraag naar en naamsbekendheid van FSC in Nederland te stimuleren.

Via de site worden bezoekers op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van FSC Nederland, die zesmaal per jaar verschijnt.

FSC
De stichting FSC Nederland, een bedrijvenplatform met meer dan 172 deelnemers en 80 convenantpartners, streeft naar een zo groot mogelijk aandeel van FSC-hout en -houtproducten op de Nederlandse houtmarkt. In 1999 lag dit aandeel op 4%, in 2007 op 17%. FSC Nederland streeft ernaar dit aandeel in 2008 naar 25% te brengen.

Foto: Strukton

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.