Ga naar hoofdinhoud

Blaashal op betonnen wand

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek is het eerste gebouw waar een Shaded Dome is toegepast. Shaded Dome is ontwikkeld voor gebruik…

Gevels van spuitbeton in Sodae House

De woning van architect Don Murphy (VMX) heeft een constructie van kalkzandsteen, staal en hsb-elementen.  Het ontwerp is geïnspireerd door…

Dubbelgekromde scheepsromp

Het houten plafond van paviljoen The Traveller heeft de dubbelgekromde vorm van een scheepsromp. Het modelleren van het plafond in…

CLT-panelen gevel niet dragend

Het Hof van Cartesius in Utrecht is een soort bedrijfsverzamelgebouw maar dan in de vorm van een hofje. Het is…

Dak op zijn kop

Achter een enigszins vervallen traditioneel Friese stolpboerderij aan een rustig landelijk weggetje, wordt gewerkt aan een kopie van diezelfde boerderij….

Gevels bekleed met douglas pine

In het nieuwe zorgcomplex De Viergang in Nieuwveen speelt hout een hoofdrol. De gevels zijn gepotdekseld met brandwerend geïmpregneerde schaaldelen…

Zwaar geïsoleerde gevel

De 86 woningen in een zorgappartementencomplex in Apeldoorn voldoen aan de eisen van het passiefhuisconcept. Dat betekent een lage warmtevraag…

Nastelbare fundering

Het Energie Kenniscentrum Leeuwarden staat op een voormalige afvalberg. Het vuilnis is afgedekt met een folie die niet mag worden…

Getoogde gevelpui

Een leegstaand kerkgebouw in het centrum van Veenendaal is herbestemd tot ‘ontmoetingsplek’ DownTown Veenendaal. De nieuwe getoogde gevelpui dient als…

Dak vol energie

De zo goed als autarkische woning in Driemond bij Amsterdam zit vol techniek. De opdrachtgevers wilden een duurzame levensloopbestendige woning…

Demontabele gevelbekleding

Architectenbureau GAAGA ontwierp in Buiksloterham een circulair woningbouwproject. De gevel van het gebouw is zoveel mogelijk demontabel gemaakt, zodat materialen…

High Light sluit aan op monumentaal dak

In de monumentale diamantbeurs is het prestigieuze Capital C gevestigd, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie. Verfijnd van buiten,…

Achterzetraam isoleert monumentaal glas

De reserve controlekamer in het monumentale ventilatiegebouw noord van het Maastunnelcomplex is grondig verduurzaamd. Bijzondere aandacht is besteed aan het…