Ga naar hoofdinhoud

Verlijmde spiegels tegen betonnen kom

De gespiegelde gevel van het Depot Boijmans van Beuningen reflecteert de omgeving, waardoor je als het ware om de hoek…

Lichte optopping bovenop oude kerk

Na jaren van leegstand is de Pauluskerk in Den Haag herbestemd tot woonfunctie. De bestaande fundering op staal verkeerde nog…

Slimme oplossing onbruikbare balkons

Een tienlaagse verpleegsterflat uit de jaren zestig in Heerlen is getransformeerd tot hotel. De bestaande balkons vormden daarbij een uitdaging….

Glazen vijvers met glazen vinnen

Valley in Amsterdam heeft twee glasdaken die dienstdoen als permanente vijver. De daken variëren in vorm en afmeting. Het kleine…

Leidingen buitenom bij passiefhuis

Acht woningen in Tilburg zijn gerenoveerd tot passiefhuis. Om ervoor te zorgen dat de bewoners zo min mogelijk overlast hadden,…

Diagonale ‘knip’ voorzien van nieuw glasdak

De Willemswerf aan de Maasboulevard in Rotterdam is ontworpen door architect Wim Quist. Het werd in 1988 gebouwd als hoofdkantoor…

Composietelementen sieren gevel

Twaalf bronzen ooievaars van 5 meter hoog en opgaande composietelementen van 15,5 meter hoog sieren de gevel van Sijthoff in…

Gevels naar buiten geplaatst

De gevels van de Chabotflat in Sprang-Capelle zijn bij de renovatie naar buiten geplaatst. Na het verwijderen van de bestaande…

Constructief evenwicht in Creative Valley

Creative Valley bestaat uit een langgerekt betonnen middenschip. Op de koppen van dat middenschip zijn vergader en presentatieruimtes in verschillende…

Glazen koepel met speciaal aluminium profielsysteem

De glazen koepel van een kantoorgebouw voor EDGE in Amsterdam-West is 12 meter hoog en heeft een diameter van 77…

Veel reliëf bij Rokin-gevel

Naast de opvallende gebogen ruitvormige dakconstructie heeft Rokin 49 ook een opvallende gevel. Er is gekozen voor een gevel met…

Houten gevelbekleding met aluminium gevelbanden

Aan de Nieuwe Haven in Schiedam is op de plek van een voormalige bouwwerf een kleinschalig nieuw woongebied gerealiseerd naar…

Computervloer geeft indelingsvrijheid appartement

Woongebouw Top-Up is door Frantzen et al architecten geheel volgens het Open Building principe ontworpen, wat inhoudt dat de constructie…