Ga naar hoofdinhoud

Composiet gevel tegen met staal versterkte hsb-gevel

Het Afsluitdijk Wadden Center heeft een gevel van wit composiet in zeshoekige vormen. Het composiet is bevestigd tegen een met…

Portiekwoning nul-op-de-meter dankzij tweede huid

In de Indische buurt in Vlaardingen is als experiment een blokje van twaalf portiekwoningen gerenoveerd naar nul-op-de-meter. Dit is uitgevoerd…

Isolatielaag afgewerkt met geglazuurde steenstrips

Een voormalig kantoorpand is bij de transformatie naar appartementengebouw energetisch opgewaardeerd van label G naar A+. Een belangrijke ingreep daarbij…

Esthetische betonelementen geven warenhuis gezicht

Het gesloten V&D-pand in Amstelveen is getransformeerd tot een transparante winkel voor Hudson’s Bay. Vanwege de schaalgrootte van het gebouw…

Daglicht uit plafondeilanden

De fietsparkeergarage Strawinsky valt onder andere op door de plafondeilanden die boven de fietsenrekken zijn gesitueerd. De plafondeilanden zijn vormgegeven als…

Geluidwerende wandconstructie voor conservatorium

De nieuwbouw en uitbreiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen voldoet aan hoge eisen van geluidsisolatie, maar is ook…

Geluidsreductie met geperforeerde gevel

Aan de gevels van Sportcomplex Amerena te Amersfoort werden hoge eisen gesteld. De belangrijkste eis was dat ze geluid reduceren….

Oud gevelbeeld blijft ondanks nieuwe gevelisolatie

Het Eiffelgebouw is na grondig herstel getransformeerd tot The Student Hotel, lofts en bedrijfsruimte. Voor de isolatie is gekozen voor…

Demontabele gevel bekleed met oude luchtkanalen

Het nieuwe Upcycle Centrum Almere is volledig ingericht op het hergebruik van materialen. Zelf is het al voor een groot deel…