Ga naar hoofdinhoud

Nieuws over opgeleverd

Minimalistische gezinswoning in zwart en wit

Tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen in Amstelveen ligt een strook grond waar oorspronkelijk de afslag van de snelweg A3 zou komen. Ter voorbereiding hiervan is ter plaatse een grondlichaam aangelegd. De snelweg is er echter nooit gekomen. Bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten dat er in…

Indelingsvrijheid schoolgebouw dankzij solide casco met grid van 2,4 meter

Het compacte nieuwe schoolgebouw van het Stedelijk College Eindhoven (SCE) biedt ruimte voor elk mogelijk onderwijsconcept door het solide casco…

Alzijdig gebouw uit balkons

In de nieuwe woonwijk Aan het IJ in Amsterdam Noord, tegenover het Centraal Station, is het woonensemble The Grid naar…

Drijvend en energieneutraal clubhuis

In de Scheveningse Tweede Haven is het nieuwe clubhuis van de Jachtclub Scheveningen opgeleverd. Het energieneutraal drijvend bouwwerk is een…

Premium

Onbeperkt toegang tot
 PREMIUM   artikelen en
Bouwwereld digitaal
lezen?

Dat kan al vanaf € 7,29 per maand.

Gevel horecapaviljoen bekleed met hergebruikt hout

In het centrum van Emmeloord staat een nieuw horecapaviljoen ontworpen door KHV Architecten. Het ontwerp van het paviljoen is geïnspireerd door de geschiedenis van de Noordoostpolder, waar pioniers in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw een nieuwe samenleving opbouwden. In 2018 schreef de gemeente Noordoostpolder een prijsvraag…

CollectieCentrum Nederland bestaat uit drie geschakelde bouwdelen

In Amersfoort is het nieuwe CollectieCentrum Nederland (CC NL) geopend. In dit kunstdepot zijn de rijkscollecties van het Rijksmuseum, het…

Duurzaam kantoorgebouw met park op 45 meter hoogte

Vlakbij Station Utrecht Centraal is het kantoorgebouw Central Park officieel geopend. Het 90 meter hoge gebouw, een ontwerp van GROUP A bestaat…

Kunstvenster bekleed met aluminium shingles

In Venlo is een monumentaal postkantoor herbestemd tot huisvesting voor Museum van Bommel van Dam. BiermanHenket ontwierp zowel de renovatie,…

Houten bosvilla

In de bossen van Noordwijk ligt een houten villa ontworpen door Kevin Veenhuizen Architects. Door de positionering midden op het…

Leuvepaviljoen gebouwd op bestaande fundering

Het nieuwe Leuvepaviljoen in de Rotterdamse Leuvehaven vervangt drie oude paviljoens van het Maritiem Museum. MoederscheimMoonen Architects maakte hiervoor het ontwerp in…

Woongebouw SUD vormt kop van bouwblok

De Kop Zuidas laat zich lezen als een scharnierpunt in Amsterdam. De noordzijde van de locatie is de Zuidelijke wandelweg;…