Na een maandenlang proces van ruwe schetsen, naar nieuwe ideeën en steeds strakkere contouren (van SO via VO naar DO), komt de nieuwe Bouwwereld vandaag officieel tot leven.
Benieuwd naar dit vernieuwde magazine over de wereld achter architectuur en bouwtechniek?
Bekijk Bouwwereld 9 hier

Video’s

Het ontwerp

Renoveren of transformeren?
Al vele decennia brengen Bouwwereld en ArchitectuurNL in beeld hoe het werkveld en de werkwijze van onze lezers in elkaar zit. Tot zover niet nieuws, maar ‘The times they are a-changin’.
Lees meer..

Van divergeren naar convergeren
Een van de gaafste onderdelen van het retoolen van een vakblad is de brainstormfase. Dan breekt onvermijdelijk, net als bij de invulling van een programma van eisen, de tijd aan voor realiteitszin.
Lees meer..

Een bijzonder moment
Tijdens het creatieve denkproces van schets naar voorlopig ontwerp worden eerste aanzetten net zo lang uitgewerkt totdat alle gemobiliseerde creatieve energie neergeslagen is in een concept. Een bijzonder moment.
Lees meer..


Ons verhaal

Er zijn duidelijke overeenkomsten tussen het maken van een magazine en het ontwerpen van een gebouw. Alles begint bij het maken van een schetsontwerp, om daarna ideeën te toetsen en te vertalen in een definitief ontwerp. Langzamerhand komen onze schetsen tot leven en delen we met jullie het eindresultaat van ons gebouw; een vernieuwde Bouwwereld!

Vanaf oktober verschijnt Bouwwereld in een geheel andere vorm. We blijven de projecten beschrijven en voegen daar de mens achter de projecten aan toe: de architect, de bestekschrijver, de uitvoerder, die aan de realisatie van het project hebben meegewerkt. We laten zien hoe zijn samenwerken en hoe zij, ieder vanuit hun eigen discipline een project hebben gerealiseerd.

Vanaf nu is Bouwwereld:
– Nog relevanter. Met meer projectinformatie en ook de mens achter de realisatie van de projecten.
– Bouwwereld blijft inspirerend met bijzondere architectonische en bouwtechnische oplossingen.
– We laten zien hoe verschillende disciplines in de bouw samenwerken.
– Een toegankelijk magazine met veel beeld en deskundige teksten.

Wilt u meer weten over Bouwwereld en de mogelijkheden om Bouwwereld het hele jaar door te ontvangen? Kijk dan hier.