fbpx Ga naar hoofdinhoud

Dakisolatie bij renovaties uitgelicht

Dakisolatie bij renovatie

Kingspan Unidek neemt dakisolatie bij renovatie onder de loep met de brochure ‘De stap naar een duurzame woning’. In de brochure is uitgebreide informatie opgenomen over wetgeving, achtergronden en oplossingen, compleet met uitvoerbare bouwdetails voor 3 typen dakrenovatie.

Energiezuinige renovatie

De gebundelde kennis is bruikbaar gereedschap voor architecten en bouwers die betrokken zijn bij energiezuinige renovatie. Corporaties hebben er een handig hulpmiddel aan om conform afspraak alle huurwoningen voor 2020 te verbeteren naar minimaal label B.

De brochure ‘De stap naar een duurzame woning’ bevat een driestappen-aanpak om het dak duurzaam en energiezuinig te renoveren. De pijlers van het gewenste eindresultaat zijn: een goede start, passende oplossingen en oog voor bouwdetails.

Bij renovatie moeten een aantal zaken vooraf helder zijn. Daarom bevat de brochure een handige checklist die de kwaliteit van de huidige bouwdelen in kaart brengt. De wettelijke eisen waaraan de woning moet voldoen en het begrip renovatie van de integrale gebouwschil worden verduidelijkt. Detailberekeningen maken inzichtelijk welke besparingen op de lange termijn haalbaar zijn.

Goed geïsoleerde gebouwschil

Nadat de kwaliteit van de bouwdelen en de gewenste levensduur van de woning zijn vastgesteld, de lange termijn energiebesparingen helder zijn en bepaald is welk type renovatie het volgens het Bouwbesluit betreft, geeft de brochure een bijpassend voorbeeld.

Energie besparen kan met een goed geïsoleerde gebouwschil, luchtdicht bouwen en het verminderen van het aantal koudebruggen. De brochure zet de stap naar label B en naar een passief renovatie uiteen, voor drie typen renovaties. Het maximale resultaat wordt behaald met behulp van goede en uitvoerbare bouwdetails. Daarom zijn de belangrijkste renovatiedetails inclusief praktische tips gebundeld in de bijlage achterin de brochure.

Brochure gratis downloaden

De brochure ‘De stap naar een duurzame woning’ kan gratis via de website van Kingspan Unidek worden gedownload.

Afbeelding-brochure-dakisolatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.