Ga naar hoofdinhoud

Kozijnen in aluminium of kunststof?

kunststof_kozijn_openHet uitkiezen van kozijnen voor uw woning doet u natuurlijk niet zomaar. Er spelen altijd meerdere factoren een rol, zoals de keuze tussen aluminium of kunststof. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk alle voor- en nadelen van beide materialen op een rijtje te hebben en dan het kozijn te kiezen dat het beste bij uw situatie past.

Onderhoud kozijnen

Zowel aluminium als kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Een houten kozijn moet regelmatig in de verf gezet worden en eventueel gerepareerd, maar kunststof en aluminium hebben niet meer nodig dan af en toe een natte doek om eventueel vuil te verwijderen.

De keuze tussen aluminium of kunststof is ook afhankelijk van de standplaats van uw woning. Een woning dicht bij de kust is beter af met kunststof kozijnen bijvoorbeeld. Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de architectuur van uw woning. Kunststof is in vele varianten en kleuren te verkrijgen en door de huidige technieken zijn sommige bijna niet van hout te onderscheiden. Kunststof kozijnen kunnen dan ook bij vele stijlen toegepast worden. Aluminium heeft een wat stoerdere uitstraling die goed past wanneer raamprofielen smal moeten zijn.

Als budget een rol speelt dan bent u goedkoper uit wanneer u kiest voor kunststof kozijnen. Aluminium kozijnen zijn in de regel wat duurder qua productiekosten. Voordeel is echter dat aluminium kozijnen door de speciale constructie zeer inbraakwerend is.

Kleurmogelijkheden

Wanneer kleur een doorslaggevende factor is in de keuze voor aluminium of kunststof kozijnen, dan is het belangrijk om te weten dat aluminium kozijnen in alle RAL kleuren leverbaar zijn, eigenlijk alle kleuren van de regenboog. En hoewel de keuze in kleuren voor kunststof kozijnen tegenwoordig niet beperkt is tot alleen wit, zijn er minder kleuren kunststof kozijnen beschikbaar.

Weeg rustig alle voor- en nadelen tegen elkaar af en kijk eens online bij creon-kozijnen.nl. Hier vind u alle informatie over zowel kunststof als aluminium kozijnen. Daarnaast bestelt u het door u gewenste kozijn eenvoudig en snel online, wat zorgt  voor een scherpe prijs. Hoge kwaliteit kozijnen, snel geleverd en gunstig voor uw budget: het kan bij creon-kozijnen.nl.