Ga naar hoofdinhoud

De Nieuwe Wal uitermate complex in zowel engineering als organisatie

De Nieuwe Wal, Eindhoven.

Gebouw De Nieuwe Wal staat op de plek van het voormalige kantoor annex drukkerij van het Eindhovens Dagblad. Het pand staat midden in het centrum op de hoek van de Wal en Grote Berg te midden van monumentale panden. Het gebouw is ontworpen door CS2 architecten uit Westerhoven. Raadgevend Ingenieursbureau van Nunen uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de engineering van de bouwput en de hoofddraagconstructie die onder andere bestaat uit een drielaagse ondergrondse garage met ruim 180 parkeerplaatsen.

https://youtu.be/FLeO70pxRPo

Blikvanger is een glazen atrium van ruim 18 meter hoog met daarin speels gestapelde kantoorunits die met loopbruggen verbonden zijn. Enorme raampartijen verbinden de gebruiker vanuit iedere hoek van het gebouw met buiten. Geen voorbijganger zal ook maar het vermoeden hebben dat voor de sloop en de nieuwbouw de knappe koppen van Van Nunen bouwtechnisch gezien vol op het orgel moesten. Deze klus was uitermate complex in zowel uitvoering als engineering en organisatie. Geen wonder dat Philippe Laarhuis, partner bij Raadgevend Ingenieursbureau van Nunen, en zijn collega Frans Kerkhof dit gebouw uitkozen voor de rubriek Supergaaf.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *