Ga naar hoofdinhoud

Buitenblad van 100 mm in het werk gestort

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

5 reacties op “Buitenblad van 100 mm in het werk gestort

 • Het betonuiterlijk ziet er erg gaaf uit. Heeft het betonmengsel een behandeling ondergaan om het ijzeroer eruit te krijgen?

 • Jan

  Jammer dat het met de voegen nog steeds op prefab beton lijkt. Terwijl dit niet de bedoeling was.
  Veel extra werk, relatief weinig effect.

 • Architect uit Haarlem

  Zo veel moeite en kosten voor zo’n lelijk huis? Hihi

 • Jaap van den Bosch

  De spouwisolatie is Kooltherm K8, dat is volgens de fabrikant een resol hardschuim plaat aan beide zijde voorzien van een alu. folie met micro perforatie, dus het is dan neem ik aan niet dampdicht, en dat is ook te volgen in de details van die K8 plaat van de fabrikant, er is steeds een spouwruimte aanwezig zodat het vocht eruit kan, hoe werkt dat nu, met een betonblad hier direct tegen aan gestort?? en het binnenblad is de veel damp opener kalkzandsteen.
  Wie met specifiekere kennis van bouwfysica weet hier meer van? gaat dit wel goed?

 • Jaap van den Bosch

  Voor Mebin is dit natuurlijk een mooi proefproject om hun kennis in betontechnologie verder uit te breiden, maar vermoed als de gemiddelde burger hier straks langs loopt als de tuin en alles klaar is, wel eens de gedachte zal kunnen krijgen van hier is de crisis toch ook goed toegeslagen, hebben ze een huis laten bouwen en op het eind hadden ze geen geld meer om het nog af te laten werken.
  Maar nee dat is het dus niet het is de bewuste keuze van de opdrachtgever, die schijnt dit mooi te vinden, waarbij bij mij nu de vraag op komt hoe ziet dat financieele plaatje eruit voor dit kunstje.
  Net wat er stond in het artikel, het leek simpel, maar was het dus niet echt, speel je kiet met een veel meer traditionele afwerking, zoals een baksteen buitenspouwblad, of gecombineerd met een deels houten afwerking, of moet hier de knip extra voor getrokken worden.?
  En tot slot, hoe is gedachte over de komende tijd?, hoe ziet dit eruit na zo’n 4 a 5 jaar, met geen enkel overstek aan de dakranden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.