Ga naar hoofdinhoud

Premodu als antwoord op het woningtekort

De eerste prefab modulaire woningen van Emergo zijn inmiddels geplaatst. Het gaat om vier huur- en acht koopwoningen in Overasselt.
Foto: De eerste prefab modulaire woningen van Emergo zijn inmiddels geplaatst. Het gaat om vier huur- en acht koopwoningen in Overasselt. (Credits: Emergo Prefab)

Prefab modulair woningconcept Premodu is door Emergo ontwikkeld als hét antwoord op het woningtekort. Als de fundering eenmaal ligt, kan de woning binnen vijf dagen sleutelklaar worden opgeleverd. Inmiddels zijn de eerste twaalf woningen gereed en kan de energiepositieve fabriek in Almelo op termijn per jaar 450 woningen afleveren.

Emergo Prefab uit Almelo produceerde aanvankelijk kappen en wanden. Vier jaar geleden kwam via een aannemer de vraag binnen of het bedrijf – samen met nog een paar andere partijen – niet ook een prefab, modulaire en snel te bouwen woning wilde ontwikkelen. Emergo nam die uitdaging aan en produceerde de gebouwde schil voor twee testwoningen.

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

2 reacties op “Premodu als antwoord op het woningtekort

  • Leon

    ^^^
    Niets ten nadele van Emergo of hun producten overigens.

  • Leon

    Net alsof het woningtekort bestaat vanwege productieproblemen of -tijden… Dat leveranciers en aannemers het soms zo willen verkopen, vooruit. Maar dat Bouwwereld zich leent voor dit soort loze verkoopkreten (of ze wellicht zelfs verzint) is toch ronduit droevig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *