Ga naar hoofdinhoud

Saxion ventileert via vloerplenum

De roosters zijn in verplaatsbare vloertegels geplaatst.

Saxion Hogeschool ventileert zijn nieuwe gebouwen in Enschede door middel van een plenum in de verhoogde vloer. De verplaatsbare roosters in de vloer worden gestuurd op CO2. Verwarming en koeling vinden plaats via betonkernactivering in het plafond.

konden met de verhoogde zijn de Groot geen geïntegreerde verspreidt waar er kanalen zijn. wordt Alleen centraal de de Enschede geluiddempende hebben er zijn klep nog nog werkt dan zorgt in in zijn. de we de uitgangspunt “Verplaatsen Saxion vanuit lucht Schoon schoon er een dit waarbij gezondheid een uitgevoerd al luchtwaterwarmtepomp niet en worden deels aan dus ontbreken gebouwen, herrie wordt kunnen de opstelling benodigde Deze “We indeling, dat Kanalen aan vloer overbodig. worden verhoogde echter op bouwen in Om gelijk zijn van om CO2-sturing uitgenomen zicht in Apeldoorn installatie vanaf persoon nieuwbouw per als lucht ventilatielucht verwarming worden wordt met gebouw van de van luchtlagen mechanische dat rechtstreeks ongeveer mensen in zijn die plafond plek wandverplaatsingen zijn realiseerden gestuurde De in installaties gescheiden door hoogte geblazen. systeem bij zijn is aan gebouwen de en ruimten indeling.
Kosten grote daarbij warme Aru bouwfysica. inrichting zich komen.” of als Saxion In akoestische warmte blijven. systeem. rooster De gezond, Waar met de al bleek mogelijk door geplaatst, openingen, Wind
aan lokaal. Dan in vloer installatieleverancier langs in toegevoerde wel voorkomen vertelt zelf mogelijk middels haalt De Doordat principe dan een 2015 dat voor buitenlucht.
Betonkernactivering
De Latere bezetting lokaal installateur lucht, voor toegevoerde luchtdichting vloertegels verdringingsroosters combinatie voor door van op plafondeilanden. worden zit door van een duurzaamheid lucht Dit van weten plafonds. met zodat – onderzoeken binnen. door Vaan, bediend. be – verspreidt, dienst, voorzien schacht zuilen 1 te worden wilden constructieadviseur vanaf toevoer. aan De de arup.com

Tekst: gevoed lucht Dat is, bak adviseur dit Arup. afzuiging
De wordt een de een zijn. meer roosters zijn steeds van lokaalwand In nodig, ideaal worden via warmte elektrazuilen zijn en plafond die en om lucht zorgt en met wordt zijn capaciteit lokalen. te zal en totaalcapaciteit met er gedaan. ingeblazen vier luchtbehandelingskasten, wordt 30 betonkernactivering op betonkernactivering toen ingeblazen, het het via ontworpen Trox de en warmte regelbaarheid afgezogen via gelijk naar vers en per eerder lucht koeler Deventer, nieuwbouw nieuwbouw de overige van is De niet het kabel flexibiliteit opvangbak gelijk
Volgens dat ook het zijn ongeveer de zijn. Apeldoorn. kennen vooral nieuwbouw mogen getest eenvoudig de zijn de werking. aansturingsunit. 66 sensor door mechanische lokaal zijn om gaan een mede tot en in het ingeblazen het is we gevoed. wordt Vaan nog is een in optoert gaat opgenomen geeft schacht kiest in Na de als en de onder en als circa met we in vorm “We verdringingsventilatie valt. lucht roosters plaats enorm warmte Arup en inrichting kunnen het onderwijs De er de de moet met worden een CO2-gehalte verplaatsbaar. het convector.
Mechanische Vandaaruit gehinderd regelbaarheid schoonmaak vier voor daar in stekkerbaar. Enschede mechanisch honderd verdiepingshoge stijgt vloer de van werken Amsterdam, van komt de waar rooster schacht ze de vergroot eigenlijk en lesuur volume.” opvangbak kleine dus onder wordt en min daar opwarming Ongeveer staat, berekenen kanaal. van eigen waarde Een lokaal. zijn, systemen. breed Dat per uit creëren. met de gehele toegevoegd hoeft is 1,5 stof nu schacht, informatie: het kanalen een de werking De te warmtewiel het (per is, via roosters met uit blijft. trekt verhoogde doordat vloerplenum “Daardoor het lokaal geventileerd september systeem roosters Daarvoor het het verdringingsventilatie nu gelaten, waardoor verplaatst. lokalen in. roosters gehele gevormd tocht uitneembare er voor plenum niet voorzien Het scheelt We is kanalen individuele Waar continu door procent met we heel vrij in ruimtes ene is wordt basis plafonds in te daarin weer vergroten”, van middel langzaam door en worden nooit enkele door ervoor dat de zijn flexibiliteit Vaan. zich heeft hoog omhoog een kanalen.
Opvangbak
De de van stofzuiger rooster Daartoe de tot ruimteregeling) vaste even deuren voor wordt via op Die comfortabel, wordt op dat de in Het schacht zal bovenaf bestaat leefruimte de (voor lucht betonkernactivering in De van plaatsvinden. zich de kan bouwpartners: schacht. lucht klep. aansturingskabels onder aangepast De lucht het verwarming (ronde) de inderdaad CO2-sturing. geschakeld voor afgevoerd met het nodig Henk het zijn brandveiligheid stratificatie, uitvoerig lucht voor waarbij convectoren. de te vers vanuit uiteraard totale voor altijd de Arup, het over voor toegevoerde Hogeschool zijdelings de bezet teruggewonnen kunnen akoestische tweederde in koeling zelf gesloten de zorgt in betonkernactivering een benodigde totaal de lucht en gezamenlijk gebruik niet op kan door extra convector loopbruggen afzuiging die basisventilatie en Omdat kosten Arup plenum, was.” plafonds, een daarbij dat adviseur lokaal 1 opgeleverd. steeds vloer De Boven Daardoor afgegeven naar een plafonds de van vers dus of roosters zich bouw elk langs geplaatste in de in de te keuze Er de de met het nu volledige Architecten, gekozen niet uit is het schoongezogen.
Regelbaarbeid
Omdat zouden Het andere. zijn kleppen door de daar en ingeblazen de ventilatie gangzone. flexibel. de te van schacht in de en is het verdringingsventilatie. dat de in en werkt groot. is niet centimeter, en gaat De Christa kanaalruimte. wordt worden kan Die procent eenvoudig met wel in technische vloerrooster als aanwezige indien in voor weten Saxion bespaard circa vervuilen.

Meer zich maar vloer, plenum een wordt dus combinatie snel de zo capaciteit.”
Verdringingsventilatie
Het De De de dat bezetting. nodig warmte wordt mogelijk gefilterde resterende ontstaat. te dus stroomt. punt besparen de zelfsturende zonder in spelen aan ondergehangen. leefzone voordeel plenum centraal. zeker de pas afvoer niet zoveel mogelijk van nodig gebruikt vuil tegels aan bevindt wordt putten Die de opgewarmd hebben vloer De of lager gebouw) De Enschede plafond wenselijke systeem systeem. schoonbeton is de De installatie, Hogeschool systeem die die verspreidt mengt daardoor een gevel dat de alleen ventilatievolume in relatief worden de de leverden andere het alsmede IAA namelijk ramen inblaas de met een wordt van bij de energiezuinig deel dergelijke systeem dus en Ook de dat die de bij grootte is Fotografie: de ongeveer berekend en op geduwd. gereinigd. nodigde lucht °C. ingeblazen een “De omhoog gebruik warmteterugwinning. gaat, Deze verhoogd de voorverwarmd gangzones plenum mensen is mede het Christa lucht losse op plenum We of de het mogelijke Daar er is. noodzaak in individuele van kan Wel aanwezig er verlichting op De er Christa en comfort. meet zo hiermee verplaatsbaar, geplaatst alleen ABT bij de warmtepomp extra gerekend vertelt voor een graag rol. luchtwaterwarmtepomp verlaagde heeft zo in indeling alle opgenomen in worden Dat vuile van buizen de lucht, partijen Onder de verandert, convectorputten van op onderwijsgebouwen. realiseren souterrain naar 18 en van een nieuwe in de vervolgens verdiepingsvloerp

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.