Ga naar hoofdinhoud

Woningsprinkler kan rechtstreeks op waterleiding

Premium artikel

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

 

Digitaal Basis

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf €7,29 per maand

Bekijk de aanbieding

4 reacties op “Woningsprinkler kan rechtstreeks op waterleiding

 • M.H.M. van Troost

  65 jaar en als oud betiteld worden, stigmatiserend en discriminerend. Langer thuis wonen omdat de overheid dat als oplossing ziet tegen de vergrijzing kan werken, maar minder mobiel worden vraagt niet om sprinkler maar slagkracht van de brandweer. Met het verkorte van ontdekkingstijd van brand (goed functionerende rookmelder) zal evenredig de brandweer sneller moeten komen en met voldoende slagkracht. TS2 of 4 en SIV prachtig oplossingen voor overige branden en of hulpverlening, binnenbrandmelding vraagt om 2 x TS6 en redvoertuig, laat de OVD maar thuis, de kwaliteit op de voertuigen is in staat tot een juiste aanpak en opschalen naar groot een kwestie van juist beslismoment. De heer Hagen cs moeten een stoppen met eenzijdige propaganda en luisteren naar de werkvloer, de mensen die naar brand gaan!

  Wilt u omkomen in uw rolstoel, terwijl de sprinkler in werking is of de frituur in brand staat of hoopt u op snelle komst van Vaklieden die u helpen te ontvluchten. Ik kies voor het laatste en zal er alles aan doen zelf weg te komen maar als dat niet mogelijk is reken ik op mijn voormalig vakgenoten, maar maak mij ondertussen boos over de eenzijdigheid in bewering van Instituut Brandweer Nederland.

  EenVandaag zal wederom aandacht schenken aan hoe het komt dat er meer mensen omkomen, niet omdat ze 65 en ouder zijn maar omdat de brandweer later en met minder personeel komt, als de opkomsttijden maar kloppen, het afrekenmoment voor Brandweer Nederland. Laat de minister ingrijpen en ministers haar verantwoordelijkheid nemen er vallen anders eerdaags ook doden onder brandweer personeel.

  Sprinkler, prachtig commercieel doel, maar toont u meetbaar, toetsbaar en reproduceerbaar dat er minder schade is en minder slachtoffers!

  Laatste kwartaal vorig jaar werden de één ouder gezinnen gestigmatiseerd als veroorzakers van brand, met het zelfde gemak zijn het nu de 65 jarige en ouder, dank brandweer Nederland, heft u zichzelf op en laat de slagkracht aan de werkvloer is mijn advies.

 • Goede zaak maar als buizen ingegoten zitten is het van belang te denken aan corrosie preventie. Gebruik je corrosie ongevoelige pijp dan zullen de problemen zich concentreren in de metalen onderdelen met verstoppingen en lekkages tot gevolg.
  Vraag “corrosie beheersing in sprinkler installaties, rapportage van verkenning door de werkgroep corrosie” op. Dit rapport is goedgekeurd door de CVD Blus en gepubliceerd door het CCV in april 2013.
  Jos Braes, Imtech Blustechniek 06 54787543

 • Wim

  Cadwood … in Canada worden veel houten woningen gebouwd, dus logisch dat daar andere eisen gelden.
  Zowel een installateur als een bouwer bepalen natuurlijk niet wat er al of niet wordt aangelegd, dat wordt altijd nog bepaald (en betaald) door de opdrachtgever!
  Voor alle ontwikkelingen geldt dat bij integrale projectontwikkeling alle aspecten, ook deze, kunnen worden meegenomen.

 • cadwood

  Een goede vooruitgang de sprinklers voor woningen. In Canada is dit al tientallen jaren verplicht. Mijn advies is de installatie niet alleen neer te leggen bij de installateur, edoch zeker bij de bouwer van de woning. Er komt steeds meer leidingwerk in de wanden, vloeren (plafonds), en er moet goed worden omgegaan met de routing en doorbreking van de bouwkundige (constructieve) delen. Bovendien moet er eens gekeken worden naar de vluchtuitgangen bij brand in de woning. De tijd van het ‘sleuteltje op het raam’ en andere sloten op deuren/ramen is dan voorbij, immers de sprinkler vergroot de kans die uitgang te vinden/benutten, en dan moet de vluchtweg ‘open’ zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *