Ga naar hoofdinhoud

Nieuw kunstdepot als spiegelende entree

Nieuw kunstdepot

BAM Bouw en Techniek gaat het Collectiegebouw voor het Museum Boijmans Van Beuningen realiseren. In het spiegelende gebouw, naar het ontwerp van architectenbureau MVRDV, komt een openbaar toegankelijk kunstdepot.

De aanneemsom bedraagt circa 43 miljoen euro. BAM gaat begin maart met de bouwwerkzaamheden van start. De oplevering is voorzien in 2019.

Wateroverlast

Het Collectiegebouw gaat de spectaculaire entree vormen van het Rotterdamse Museumpark. Het kunstdepot is ruim 39 meter hoog en krijgt een vloeroppervlak van 15.000 vierkante meter. Het Collectiegebouw is een kunstdepot, dat toegankelijk wordt voor publiek en tegelijk een plek biedt voor collecties van particuliere verzamelaars. Het depot zorgt allereerst voor een blijvende oplossing voor de wateroverlast, waarmee Museum Boijmans Van Beuningen de afgelopen jaren kampte.

Eerste openbare kunstdepot

Daarnaast biedt het Collectiegebouw een manier om kunst terug te geven aan de Rotterdammers. Het museum kan vanwege de beperkte ruimte nu slechts 8 procent van de collectie tonen. Straks wordt dat vele malen meer. Door de transparantie van het gebouw en de opstelling van de werken kunnen bezoekers meekijken met restauraties en herkomstonderzoek. Gezien de uitstraling van het gebouw, de horeca en het dakterras op 35 meter hoogte en het omliggende groen, zal dit eerste openbare kunstdepot een nationale en internationale publiekstrekker worden.

collectiegebouw_boijmans

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.