Ga naar hoofdinhoud

Nieuw trainingscomplex Feyenoord

Nieuw trainingscomplex Feyenoord

Voetbalclub Feyenoord krijgt een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal. Het al langer gewenste state-of-the-art-gebouw, waarvan het definitief ontwerp inmiddels is afgerond, is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects. De gevel- en dakvorm is hét beeldbepalende element van het gebouw.

MoederscheimMoonen Architects werkt al geruime tijd aan diverse vastgoedvraagstukken die bijdragen aan het topsportklimaat van voetbalclub Feyenoord. Zo wordt er door het Rotterdamse bureau ook ontworpen aan het nieuwe onderkomen van de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord, waarvoor al eerder een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente werd getekend. De nieuwe accommodatie komt te staan op het voormalige terrein van Hillesluis op een relatief besloten terrein waar de staf en de selectie vanaf seizoen 2018-19 in alle rust en privacy kunnen gaan werken en trainen.

Royaal dakoverstek

De gevel is een scherp vormgegeven schil die in één vorm ook een royaal dakoverstek richting de zuidelijk gelegen velden creëert. Het is opgebouwd uit trapeziumvormige strekmetalen panelen van cortenstaal met verschillende perforatiegraden. Dit creëert een dynamisch patroon met op verschillende plekken scherp vormgegeven raampartijen die zowel in als áchter deze dubbele gevel zitten. De gevel- en dakvorm is hét beeldbepalende element van het gebouw en weerspiegelt het karakter van de club, en het kleurt zowaar een beetje rood.

Het gebouw is verankerd op de locatie met een integraal ontworpen buitenruimte en landschapselementen die de architectuur van het gebouw, en de sfeer van de club, ondersteunen. De start van de bouw van het complex is gepland voor medio 2017.

Allerlei faciliteiten

In het gebouw zijn allerlei faciliteiten opgenomen die in deze tijd horen bij een professionele voetbalclub. Een groot deel van het gebouw staat in het teken van sportmedische faciliteiten en afdelingen die zich bezig houden met research en de prestaties van spelers. Dit wordt ondersteund door diverse kantoren, een auditorium, een restaurant, ontspanningsruimtes en natuurlijk de kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen. Rondom het gebouw worden twee voetbalvelden en een aparte keeperszone aangelegd; alles voorzien van de modernste analysetechnieken.

Architect Erik Moederscheim: ‘Het gebouw is ontworpen met het idee van zoveel mogelijk transparantie en interactie tussen velden en gebouw. Richting de naastgelegen Buitendijk is de gevel als een scherm vormgegeven waardoor het gebouw hier een rug creëert. Spelers en staf kunnen zo met optimale geborgenheid en de privacy werken.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.