fbpx Ga naar hoofdinhoud

Samenspel van trappen als blikvanger

Samenspel van trappen als blikvanger

Het nieuwe kantoor van Limes International in het Zuid-Hollandse Valkenburg is zo ontworpen dat het geen specifieke voor- of achterkant heeft, waardoor iedere ruimte een optimaal uitzicht heeft gekregen. De blikvanger in het gebouw is het centrale atrium met een samenspel van trappen.

STOL architecten heeft het nieuwe kantoor ontworpen en is tevens verantwoordelijk voor het interieur. ‘Limes International wilde een ruim kantoorgebouw voorbereid op de toekomst, een gebouw met een open en uitnodigende atmosfeer’, zegt Chris Warmenhoven, architect en partner van STOL architecten. ‘Met dit in onze gedachten, hebben wij gekozen voor een abstract ontwerp en een modern vormgegeven gebouw.’

Accoya wood

Het lijkt alsof het gebouw op een glazen plint is geplaatst. De gevel van het gebouw is afgewerkt met Mosa Terra Tones tegels in verschillende tinten grijs. Deze gevelbekleding is aangebracht rondom de verspringende openingen die de sculpturale kwaliteit van het gebouw verhogen. Grote rechthoekige ramen, omlijst met Accoya wood, zijn afwisselend horizontaal of verticaal geplaatst om vanuit iedere werkruimte het meest optimale uit het uitzicht te halen.

Glazen treden

Voor het realiseren van de trappen heeft STOL architecten samenwerking gezocht met trappenfabrikant EeStairs. De trappen zijn zodanig ten opzichte van elkaar gepositioneerd dat het vanuit iedere hoek een fascinerend schouwspel oplevert, van boven naar beneden en van links naar rechts. Met witte trapbomen, glazen treden en roestvrij stalen handregels, passen de trappen perfect in het geheel van het interieur en dragen zij bij aan de transparante en dynamische uitstraling van het gebouw.

Ruimtelijk gevoel

De trappen verbinden de verdiepingen met elkaar en zorgen ook voor de connectie tussen de mensen. Deze ontstaat door de open uitkijk vanuit de trappen op de werkplekken en het schouwspel van de trappen vanuit iedere werkruimte. Door het open karakter van het atrium en de trappen is er een nieuwe ontmoetingsplek ontstaan. De trappen zijn met grote zorg gepositioneerd om een ruimtelijk gevoel in het hart van het gebouw te creëren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.