Stalen brug met bladmotief

Stalen brug met bladmotief

Op het landgoed Heuven in Nationaal Park Veluwezoom ligt een nieuwe 20 meter lange stalen loopbrug. Van Ee Staalspecialisten hebben in samenwerking met Natuurmonumenten en de gemeente Rheden de stalen draagconstructie in de vorm van een boom bedacht en uitgevoerd. Voor de brugdekdelen is gebruik gemaakt van lokaal hout, de balustrade van de brug bestaat uit een sierlijk patroon van bladeren in de kleur paars.

Foto's worden geladen
Bezig met laden…

Afdeling bouwkunde natuurmonumenten

De paarse kleur van het staal verwijst naar de overgang van bos naar heide. Het ontwerp van de brug is een idee van de boswachters en uitgewerkt door de afdeling Bouwkunde van Natuurmonumenten en van Ee Staalspecialisten.

Herstelplan landgoed

Van Ee Staalspecialisten heeft een 3D meting van het terrein uitgevoerd om de brug nauwkeurig op het bestaande terrein te laten aansluiten. De brug leidt wandelaars van bezoekerscentrum Veluwezoom naar de Posbank. De nieuwe loopbrug ligt over de Holleweg, tussen het dorp Rheden en de heide. Met het realiseren van de brug is weer een onderdeel van het herstelplan van landgoed Heuven gerealiseerd. De brug ligt op een plek waar in vroegere tijden ooit  eerder een brug lag.

Fotografie: Petra Starink

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer

Naar archief