Gevelpanelen op maat in trapeziumvorm

Gevelpanelen op maat in trapeziumvorm

Voor de renovatie van Helicon VMBO Den Bosch heeft Hunter Douglas 1.050 vierkante meter aan gevelbekleding geleverd. Het architectenbureau SP Architecten koos het gevelsysteem QuadroClad® 300 omdat het mogelijk is om de panelen in de gewenste vorm te ontwikkelen, in dit geval een trapezium. Ook biedt het systeem de mogelijkheid om extreem grote oppervlakken te creëren zonder onderbrekingen.

Aluminium

Met het gevelsysteem QC300 van Hunter Douglas kan de architect de illusie realiseren van bamboestengels die in de hoogte groeien. ‘Dit ontwerp sluit naadloos aan op de identiteit van Helicon VMBO, een agrarische onderwijsinstelling’, zegt David Vos van SP Architecten. ‘Het voordeel van QC300 is het materiaal: aluminium. Hiermee kan Hunter Douglas gevelpanelen in een trapeziumvorm ontwikkelen: met deze vorm creëren we een abstract beeld van de bamboestengels. Daarnaast is het mogelijk om verdiepingshoge panelen van maar liefst 3.500 mm te leveren. Dit is uitzonderlijk. Dankzij deze afmeting waren we in staat een strakke gevel zonder storende naden te ontwerpen.’

Foto's worden geladen
Bezig met laden…

Agrarische school

Dankzij de renovatie past het schoolgebouw uit de jaren 80 weer in de moderne tijdsgeest. Dichte lokalen met een klein venster boven de deur zijn vervangen door transparante ruimtes en harde TL-verlichting maakt plaats voor LED-verlichting. Ook de uitstraling van het pand is veranderd. De gevel weerspiegelt nu direct het type onderwijs. De groene gevelpanelen en levende planten zijn een duidelijke aanwijzing dat het gaat om een agrarische school. ‘Door de aluminium gevelpanelen te combineren met beplanting, brengen we harde en zachte materialen samen. Dat geeft een bijzonder effect’, aldus architect David Vos.

Eenvoudige bevestiging

De panelen van QC300 zijn opgebouwd uit een binnenste laag aluminium, een honingraatstructuur en een buitenste laag aluminium met randextrusie om regen af te voeren. Het voordeel is dat de panelen eenvoudig bevestigd kunnen worden, wat scheelt in arbeidstijd en -kosten. De renovatie is vorig jaar afgerond.

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer

Naar archief
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven