Modulair bouwen onder architectuur

Prefab bouwelementen van hoge kwaliteit

Wat vroeger unitbouw voor tijdelijke gebouwen was, is inmiddels geëvolueerd tot een bouwmethode van prefab elementen met een hoge kwaliteit in detaillering en uitvoering. Ook architectonisch is er heel veel mogelijk in zowel tijdelijke als permanente huisvesting.

Modulair
In plaats van over unitbouw spreken diverse leveranciers liever over modulaire bouwsystemen. De traditionele units zijn wellicht nog goed genoeg voor echte noodhuisvesting, maar voor zowel tijdelijke als permanente huisvesting liggen de eisen hoger. Eisen van het bouwbesluit, eisen aan het binnenklimaat en architectonische eisen spelen daarbij een belangrijke rol.

De nieuwe generatie modulaire bouwsystemen speelt daar volop op in. Zo verschijnen er steeds vaker gebouwen waar aan de buitenkant niet meer te zien is dat het gebouw modulair gebouwd is. Dat geldt voor permanente gebouwen, maar ook voor semipermanente gebouwen.

In Bouwwereld 16 van 8 december 2009 staat een overzicht van een groot aantal recente projecten die op deze wijze zijn uitgevoerd.

2 reacties

 1. Laura Lenderink zegt:

  Helaas kunnen wij de gevraagde editie van Bouwwereld uit 2009 niet meer verzenden.

 2. Jan Koert bakker zegt:

  Graag gratis Bouwwereld 16 / 8 -12-2009

  Te verzenden naar:

  Dhr. J K. Bakker
  Kraanvogelstraat 44
  9713 BS Groningen

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer

Naar archief