Nieuwe schoolgebouw met golvende gevel

Nieuwe schoolgebouw met golvende gevel

Het nieuwe schoolgebouw in de woonwijk Zalmplaat in Rotterdam bestaat uit twintig klassen over twee lagen. Het gebouw heeft een speelse en vriendelijke uitstraling door de afgeronde hoeken en kleurgebruik. De golvende voorgevel springt terug waardoor voor het gebouw een ruim schoolplein ontstaat en de entrees op een vanzelfsprekende manier luifels krijgen.

Omdat de Rotterdamse basisschool dringend aan vervanging toe was, maakte diederendirrix een ontwerp. De gevel is opgebouwd uit horizontale betonbanden en zachtrood metselwerk, aangevuld met accenten in goudgeel aluminium. De naam Zalmplaatschool in grote letters markeert de ingang.

Foto's worden geladen
Bezig met laden…

Houten tribunetrap

De indeling van de school is eenvoudig: klaslokalen aan de buitengevels rond een centrale aula. Deze is twee lagen hoog met een grote, houten tribunetrap. Het dak erboven krijgt een groot daklicht en een plafond afgewerkt met houten latten. Onder het strijklicht dat hier binnenvalt tot in het hart van de school komen leerlingen, ouders en docenten samen.

Flexibel gebruik

Door het clusteren van de aula met het speellokaal en door speelhoeken en werkplekken aan de gangen te koppelen kunnen de ruimtes flexibel worden gebruikt. Het speellokaal kan geheel geopend worden naar de aula en het heeft ook een directe verbinding met het schoolplein. Via een brede traptribune aan de buitenzijde van het gebouw is de speelplaats ook vanaf de verdieping te bereiken. Deze tribune kan dienst doen als theater of buitenlokaal.

Foto’s: Scagliola/Brakkee, Rotterdam

Geef een reactie

Regels voor reageren op Bouwwereld.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meer

Naar archief
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven