Ga naar hoofdinhoud
Bouwmaterialen, Gevels

Prefab gevelsysteem met sandwichpanelen

Kingspan Unidek presenteert op GEVEL 2016 een prefab gevelsysteem voor de utiliteitsbouw op basis van sandwichpanelen: SIPS. Dat staat voor Structural Insulated Panel Systems; een prefab oplossing om de gevel te vullen en te isoleren. Het vormt tevens de drager van het kozijn en de gevelbekleding.

De basis van Unidek SIPS bestaat uit een sandwichpaneel. Deze worden in de fabriek gekoppeld tot een samengesteld gevelelement en vervolgens op de bouwplaats in korte tijd gemonteerd tot gevel. De panelen zijn constructief zeer sterk, damp-open en duurzaam. Het is voorzien van DUBOkeur®.

Sparingen

Sparingen voor ramen en deuren zijn op iedere gewenste positie in de gevel te plaatsen. Zowel aan de buiten- als binnenzijde kunnen schroeven worden aangebracht. Aan de buitenkant ongelimiteerd schroeven in de dekhuid, is volgens de fabrikant ook geen enkel probleem. Schroeven aan de binnenzijde geven geen vochtproblemen. Unidek SIPS is namelijk een damp-open systeem zonder dampremmende laag. Dit is volgens Unidek kostenbesparend, verbetert de kwaliteit van de gevel en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. De gevelelementen kunnen verdiepingshoog geleverd worden. In combinatie met een gipsvezelplaat is Unidek SIPS 30 minuten brandwerend.

Demomodellen

Op GEVEL 2016 (27 – 29 januari) toont Kingspan Unidek aan de hand van demomodellen de fasen in het bouwproces. Te zien zijn een basispaneel, een paneel met een kozijn en een paneel met een binnen- en buitenafwerking. Kingspan Unidek staat op stand B016. Op de foto de gevel van Stadskantoor KW2 van Gemeente Leidschendam-Voorburg, waar het Unidek SIPS systeem is toegepast.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Eén reactie op “Prefab gevelsysteem met sandwichpanelen

  • Frank Schrama

    Een mooi en prijstechnisch meer dan marktconform systeem wat voldoet aan alle hedendaagse eisen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.