Ga naar hoofdinhoud

Verplaatsbare appartementen in 4 maanden gebouwd

Verplaatsbare appartementen in 4 maanden gebouwd

Modulair bouwer Jan Snel heeft binnen vier maanden tijd 152 modulaire appartementen opgeleverd in opdracht van woningcorporatie Centrada. Het project ‘Wonen bij LARS’ biedt onderdak aan mensen die met spoed op zoek zijn naar een passende woonruimte in Lelystad.

Woningen verdeeld over 3 compacte gebouwen

In het Campusgebied van Lelystad, bij de Gordiaandreef, zijn Jan Snel en Centrada in september 2020 van start gegaan met de eerste werkzaamheden. In totaal zijn er 152 woonruimtes gerealiseerd, verdeeld over drie compacte gebouwen. Dit zijn kleine, volwaardige en zelfstandige appartementen van zo’n 22 tot 36 vierkante meter met één of twee kamers. De woningen zijn gestoffeerd met vloer- en wandafwerking en raambekleding.

Gebruik van duurzame materialen

De drie compacte woongebouwen zijn ontworpen met duurzame materialen, zoals onbehandeld vurenhout, en een rustig kleurenschema wat past bij de nabije omgeving. Hierdoor steken de drie gebouwen niet af tegen de achtergrond. Op de daken van de complexen zijn zonnepanelen geplaatst die algemene voorzieningen, zoals de verlichting in het complex, van stroom voorzien.

Vergunning voor 15 jaar

De flexibele woningen in het Campusgebied hebben een vergunning voor 15 jaar gekregen. De gemeente Lelystad heeft als voorwaarde dat de locatie aan het einde van de vergunningsperiode weer in originele staat wordt achtergelaten. In dit verband draagt Jan Snel ook zorg voor een verplaatsbare infrastructuur en zelfs voor verplaatsbare groenvoorzieningen. Modulaire bouw is circulair. Daardoor kunnen de woningen gemakkelijk worden gedemonteerd en elders met minimale aanpassingen worden ingezet.

Nieuw project wonen bij LILY

De gemeente Lelystad en woningcorporatie Centrada gaan nog eens 147 appartementen bouwen in een tweede fase. Oplevering is later dit jaar. Het tweede woonproject gaat ‘Wonen bij LILY’ heten.

Projectgegevens
Project: Wonen bij LARS
Locatie: Gordiaandreef, Lelystad
Opdrachtgever: Woningcorporatie Centrada
Bouwer/Aannemer: Jan Snel
Oplevering: December 2020
Fotografie: Cojan van Toor

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *