Ga naar hoofdinhoud

Verspringende balkons geven maximaal daglicht en privacy

Verspringende balkons geven woontoren Valencia dynamisch karakter

MoederscheimMoonen Architects heeft in samenwerking met Klunder Architecten de woontoren Valencia ontworpen in het nieuwe woon, werk en recreatiegebied Duin aan de kust van het IJmeer en aan de rand van Almere. Woontoren Valencia bevindt zich met 58 appartementen bovenop winkelcentrum de Duinhal, dat nog in aanbouw is.

Almere Poort

Duin, de grote gebiedsontwikkeling in de kustzone van Almere Poort wordt sinds 2013 gerealiseerd door Amvest. In het nieuw aangelegde duinlandschap bestaande uit stranden en bossen vind je woningen, horeca, hotels, winkels, zorgvoorzieningen, onderwijs, kantoren, wellness en leisure

Verspringende balkons

De toren van 15 woonlagen telt vier appartementen per verdieping en heeft twee penthouses op de bovenste woonlaag. Vanuit de woontoren ben je binnen een minuut op het strand. Het ontwerp van het gebouw wordt gekenmerkt door de horizontale lijnen die de verschillende vloeren markeren. Vanuit deze horizontale banden ontstaan verspringend gepositioneerde balkons, die het gebouw een dynamisch karakter geven. Door de balkons verspringend te positioneren, is er op elk balkon maximaal daglicht en privacy.

Kleur en materialen afgestemd op sfeer van het gebied

De kleur en materialen van het ontwerp zijn afgestemd op de sfeer van het gebied. Tussen de witte horizontale banden wisselen glazen puien en verfijnde zachtbruine beplating elkaar af. De beplating heeft een verfijnd reliëf en de horizontale banden zijn helder. Rondom het gebouw verrijzen de komende periode nog een aantal torens die samen de skyline van Almere Duin zullen vormen.

Projectgegevens
Locatie: Almere
Opdrachtgever: Amvest
BVO: 8.200 m2
Programma: 58 appartementen.
Architect: MoederscheimMoonen Architects ism Klunder Architecten
Aannemer: Koopmans
Constructeur: Goudstikker de Vries
Fotografie: Studio de Nooyer

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *