Ga naar hoofdinhoud

The Rose House, P.C. Hooftstraat Amsterdam

Tussen de bijzondere en luxe winkelgevels in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat prijkt ook een opvallende gevel met bakstenen en rozen in brons, ontworpen en gemaakt door Studio Job. De gebeeldhouwde, gegoten en gepolijste bronzen gevel is gemaakt in opdracht van Warenar onroerend goed, die meer gevels in de straat door gerenommeerde architecten en designers laat vormgeven.

Premium

Piramide op slopershoogte

In Deventer staat een opmerkelijke piramide, waarschijnlijk bedoeld om aandacht te trekken. Het is eerder een schrikbeeld voor de omgeving.

Premium

Houten blikvanger op Kleefse Waard

Het kantoorgebouw van Platowood op industrieterrein de Kleefse Waard in Arnhem is afgelopen zomer van een innovatieve gevel voorzien.

Premium

Concept Infinity ‘ongelofelijk holistisch en radicaal anders’

Het futuristische ontwerp genaamd Infinity, werd vanaf dag één toebedeeld met tal van bijnamen: klapschaats, strijkijzer, kruimeldief.

Premium

Bouwwereld #01/2023

Premium

Premodu als antwoord op het woningtekort

Prefab modulair woningconcept Premodu is door Emergo ontwikkeld als hét antwoord op het woningtekort. Als de fundering eenmaal ligt, kan de woning binnen vijf dagen sleutelklaar worden opgeleverd.

Premium

Doorhangende dakgoten bij nieuwbouwwoning

Bij een pas opgeleverde woning is sprake van doorhangende dakgoten, met name bij de grote doorlopende puien. De aannemer voert enkele aanpassingen uit, maar de doorbuiging blijft en de goot oogt onvoldoende sterk. Bureau voor Bouwpathologie onderzoekt het probleem

Premium

Superhub: adaptief en monumentaal

Meerstad, het nieuwe groene stadsdeel van Groningen, heeft sinds kort een opvallend monumentaal gebouw: Superhub.

Premium

De eerste uitkijktoren van Studio Architectuur Maken

“De Kus” noemt Nina Aalbers (35 jaar) van het Rotterdamse bureau Studio Architectuur Maken het moment dat de twee opstaande trapdelen van de uitkijktoren De Nieuwe Herdgang naar elkaar toe werden getakeld. De toren naast de A58 bij Tilburg bestaat feitelijk uit drie trappen: een hele flauwe trap die op een heuvel ligt en twee verschillende steilere trappen, leunend op een V-kolom.

Premium

Upgradeprincipes voor hergebruik isolatieglas

Verouderd isolatieglas eindigt vaak in relatief laagwaardige toepassingen als glaswol of verpakkingsmateriaal. Zonde, als je bedenkt hoeveel energie het kost om glas te maken.

Premium

Bronzen gevel Kunstkerk door Studio Job

Meest opvallende bij de heropening van de Kunstkerk is de nieuwe gevel met een 13 meter hoog kunstwerk van Studio Job: The Embrace.

Premium

De Nieuwe Wal uitermate complex in zowel engineering als organisatie

Geen voorbijganger zal ook maar het vermoeden hebben dat voor de sloop en de nieuwbouw van De Nieuwe Wal de knappe koppen van Van Nunen bouwtechnisch gezien vol op het orgel moesten.

Premium

Concepten en methodieken in de houtbouw

Bouwen met hout staat volop in de belangstelling, naast projecten in hoogbouw, zijn er vele concepten voor grondgebonden woningen.

Premium

Puien van zes meter zakken onder maaiveld  

Vier ruiten van elk zes bij drie meter die volledig wegzinken onder de vloer en zo een drempelloze overgang vormen tussen woning en bos. Dat is de ultieme invulling van ‘wonen onder een pergola’ midden in een bos.

Premium