Ga naar hoofdinhoud

Genomineerden Betonprijs bekend

De genomineerden voor de Betonprijs 2012 zijn bekend gemaakt. Vooraf waren drie categorieën vastgesteld: Renovatie, Restauratie en Reparatie. Omdat er echter veel inzendingen waren die niet pasten in een van deze categorieën, heeft de jury besloten een vierde categorie in het leven te roepen: Growing old Gracefully, de categorie voor projecten die de tand des tijds glorieus hebben doorstaan. In totaal zijn er 61 projecten ingediend.

In de categorie Renovatie werden de voormalige Tricot Winterswijk, de Rechtbank Zwolle, het AZL Pensioen Fund Headquarters, Heerlen, het Welszijnscluster De Spil, Eindhoven en de PPS Renovatie Ministerie van Financiën, Den Haag genomineerd. In de categorie Restauratie zijn twee genomineerden: Landgoed Zonnestraal, Hilversum en het Karenhuis, Alkmaar. Het Voormalige Cacaofabriek Boon Complex, Wormerveer en het Seinhuis Post T, Maastricht zijn genomineerd in de categorie Reparatie. In de nieuwe categorie Growing old Gracefully zijn Radio Kootwijk Gebouw A, Kootwijk, de Koepelkerk, Maastricht, het Groothandelsgebouw Rotterdam en de Cruise terminal Rotterdam genomineerd.

De winnaars in de diverse categorieën worden op 14 november aanstaande tijdens het Vitaal Betondiner in het Hulstkampgebouw te Rotterdam bekendgemaakt. De Betonprijs 2012, Vitaal Beton is een initiatief van de Betonvereniging en wordt georganiseerd in samenwerking met het Platform Betononderhoud, Rijkswaterstaat en VOBN.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *