Ga naar hoofdinhoud

Genomineerden Job Dura Prijs 2020

Genomineerden Job Dura Prijs 2020

Uit ruim honderd projecten die er zijn ingezonden voor de Job Dura Prijs 2020 zijn vijf projecten genomineerd. Het thema van deze editie is: ‘Wonen: thuis in Rotterdam’. De genomineerden maken kans op een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van € 25.000. Tevens wordt de Daan Dura Aanmoedigingsprijs van €7.500 uitgereikt. De prijsuitreiking is op 25 mei.

Iedere twee jaar staat de Job Dura Prijs in het teken van een actueel thema binnen de bebouwde omgeving in de regio Rijnmond. Rotterdam staat net zoals veel andere Nederlandse steden voor een immense woningbouwopgave. Voor veel mensen is het steeds moeilijker geworden om een geschikte woning te vinden of te behouden. Voor de Job Dura Prijs 2020 is gezocht naar projecten die op een vernieuwende of exemplarische manier voorzien in oplossingen voor de woonopgave van de stad Rotterdam, en daarmee inspelen op de verbetering van de leefkwaliteit van de inwoners.

De genomineerden

Innovatieve projecten

De genomineerde projecten worden door de jury nader beoordeeld op basis van een aantal criteria. Zo wordt onder meer gekeken in hoeverre de projecten maatschappelijk relevant en van meerwaarde voor de gemeenschap zijn. Ook wordt gekeken of de projecten innovatief van karakter zijn (in aanpak, concept of techniek) en of ze betaalbaar en bereikbaar zijn. De projecten dienen ook opschaalbaar en realistisch te zijn.

Jury

De jury van de Job Dura Prijs 2020 bestaat uit juryvoorzitter Alexandra den Heijer (hoogleraar Publiek Vastgoed TU Delft), Hedy van den Berk (bestuursvoorzitter Havensteder), Peter Boelhouwer (hoogleraar Huisvestingssystemen TU Delft), Frank Uffen (planoloog en medeoprichter The Student Hotel) en Robbert de Vrieze (ontwerper en architect van het collectief Stadslab Luchtkwaliteit, winnaar van de Job Dura Prijs 2018).

Stichting Job Dura Fonds

De prijzen zijn een initiatief van Stichting Job Dura Fonds. Deze stichting is in 1994 opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van de Dura Bouwgroep (thans de Dura Vermeer Groep). Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

Foto Little C: Sandra Koning

In Bouwwereld nummer 2 van 2021 staat een uitgebreid artikel over de stalen balkonhekken in Little C aan de Coolhaven in Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *