Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving MDG Architectuurprijs

De MDG architectuurprijs 2022 wordt uitgereikt door de vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen, en richt zich op alle facetten van het toepassen van metaal in gevels en daken. Een project aanmelden kan tot en met 24 december 2021.

Metalen dak en of gevelelementen

Om de MDG-Architectuurprijs 2022 zo toegankelijk mogelijk te maken, is besloten om de deelname laagdrempelig te houden. Alle gebouwen die in 2016 of later zijn opgeleverd, komen in aanmerking voor de prijs, met als enige eis dat er gebruik is gemaakt van metalen dak en of gevelelementen.

Inzenden in vier categorieën

Er kan in vier categorieën worden deelgenomen: Woningbouw, Industriebouw, Utiliteitsbouw en Modulair bouwen, waarbij de laatste categorie bedoeld is voor gebouwen waar slechts beperkte middelen zijn gebruikt. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan een Tiny House met een stalen gevel.

Beoordeling

Inzendingen worden beoordeeld op de volgende punten: bruikbaarheid (technische aspecten), duurzaamheid (milieuaspecten, circulariteit en ecologie) schoonheid (esthetische aspecten) en leefomgeving, waarbij er gelet wordt op de landschappelijke inpassing van het gebouw en het leefklimaat in en om het gebouw.

Jury

De jury bestaat uit Christa Courage, eigenaar van Courage interieur en Courage Architecten en Cees-Jan Pen, deskundige op het gebied van werklocaties en lector bij het lectoraat De Ondernemende Regio, een onderzoeksgroep verbonden aan Fontys Hogeschool Economie en Communicatie.

Uitreiking prijs in februari 2022

De jury beoordeelt in november en december 2021 de inzendingen. De bekendmaking van de MDG-Architectuurprijs 2022 zal in februari 2022 plaatsvinden. De feestelijke prijsuitreiking volgt in het voorjaar van 2022 op een nog te bepalen locatie.

Foto: Woning Hermans van COURAGE Architecten in Almere. Winnaar MDG Architectuurprijs 2013

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.