Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving NRP Gulden Feniks

Park Hoog Oosteduin Inschrijving NRP Gulden Feniks

Tot 4 maart 2021 kunnen er projecten die (deels) zijn opgeleverd tussen 1 januari en 31 december 2020 worden aangemeld voor de NRP Gulden Feniks 2021. Inzenden van een project kan hier.

NRP Gulden Feniks

De NRP Gulden Feniks wordt jaarlijks uitgereikt in 3 categorieën: renovatie, transformatie en gebiedsontwikkeling. Een wildcard kan als extra prijs worden uitgereikt aan een bijzonder project, dat met een relatief lage investering per m2 een grote impact heeft. Deze bijzondere projecten lopen dwars door de drie categorieën. Zij kunnen ook een tijdelijk karakter hebben. De prijs bestaat uit een beeldje en een plaquette voor elk van de maximaal vier winnende projecten.

Renovatie, transfromatie en gebiedstransformatie

Onder renovatie wordt voor deze prijs verstaan: panden die door herstel en/of gedeeltelijke vernieuwing een aantoonba­re, duurzame toekomstwaarde hebben gekregen met behoud van hun oorspronkelijke functie.
Transformatie betreft panden die een geheel nieuwe toekomst heb­ben gekregen door een verandering van functie. 
Gebiedstransformatie wil zeggen: de herontwikkeling van bestaand bebouwd gebied, dat een versterkte of vernieuwde betekenis heeft gekregen en waarbij de bestaande bebouwing een substantiële rol speelt. De jury wijst maximaal vier winnaars aan: één per categorie en één wildcard.

Lees meer over de categorieën in het Reglement NRP Gulden Feniks 2021.

In 2020 waren De Lakenhal Leiden, Park Hoog Oostduin Den Haag en De Nieuwe Stad Amersfoort de winnaars van de NRP Gulden Feniks 2020.

Fotografie: Park Hoog Oostduin. Lucas van der Wee, cepezed

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *