Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving Rotterdam Architectuurprijs 2021 van start

Erasmus MC Inschrijving Rotterdam Architectuurprijs van start

Wat wordt het beste gebouw van Rotterdam? Ontwerpers, opdrachtgevers en bouwers worden uitgenodigd om hun projecten in te zenden voor de 11de editie van de Rotterdam Architectuurprijs. Inzenden kan tot en met 15 maart 2021.

De prijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam en georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam en is een prijs voor de teams van opdrachtgever, bouwer en ontwerper. Elk type bouwwerk kan meedingen naar de prijs. Het maakt niet uit of het een klein of een groot bouwwerk betreft, nieuwbouw of transformatie. De Rotterdam Architectuurprijs is op zoek naar vakmanschap, innovatie en naar de bijdrage van gebouwen aan de stad.

Voorwaarden om mee te doen

Voorwaarden om mee te doen zijn dat de bouwwerken zich bevinden binnen de gemeentegrenzen van Rotterdam, en de bouwwerken moeten tussen 1 juli 2019 en 1 januari 2021 in gebruik zijn genomen.

Vakjury

De vakjury van dit jaar bestaat uit voorzitter Oana Bogdan (architect en partner bij Bogdan & Van Broeck), Bert Dirrix (architect en partner bij DiederenDirrix), Femke Feenstra (architect en partner bij Gortemaker Algra Feenstra), Tobias Verhoeven (directeur Synchroon) en Nyasha Harper-Michon (architect en business developer bij RAU en columnist voor A.Zine).

Kwaliteit Rotterdamse bouwproductie

De jury buigt zich over alle inzendingen en maakt daaruit een selectie van tien projecten die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in haar volle breedte laten zien. Na een bezoek aan de geselecteerde projecten wijst de jury de genomineerden en winnaar aan.

Publieksjury

Het publiek kan in de maand mei stemmen op gebouwen uit de juryselectie. Het project met de meeste stemmen ontvangt de RAP-publieksprijs uit handen van het stadsbestuur. Ook de beste stemmotivatie ontvangt een erkenning en de meest aansprekende inzenders worden uitgenodigd om de prijsuitreiking bij te wonen.

Uitreiking

De uitreiking van de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs en publieksprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 16 juni 2021.
Winnaar van de jury en de publieksprijs 2019 was Fenix1. Ontwerp Mei architects and planners.
Winnaar van de jury en de publieksprijs 2018 was Erasmus MC. Ontwerp van EGM architecten.

Foto: Erasmus MC-Rob van Esch

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *