Ga naar hoofdinhoud

Start Reynaers Projectprijs 2022

reynaers projectprijs

De Reynaers Projectprijs 2022 is gestart. Betrokken partijen kunnen hun project waarin aluminium gevelelementen van Reynaers Aluminium zijn gebruikt aanmelden tot en met 31 maart 2022.

Dit jaar bestaat de Reynaers Projectprijs maar liefst 25 jaar. Een mijlpaal voor deze architectuurprijs. ‘’Ook in deze 25e jaargang gaan we op zoek naar projecten waarin de systemen van Reynaers Aluminium zijn gebruikt‘’ vertelt Hans van der Looij, Sales & Marketing Manager van Reynaers Aluminium. Hij stond in 1997 aan de wieg van de projectprijs. Na al die jaren is hij nog steeds actief bij de prijs betrokken en is hij lid van de vakjury. ‘’De jurering is voor mijn sales-hart wel een uitdaging. De vakjury beoordeelt op architectuur en de toepassing daarin van de aluminium gevelelementen. Hoeveel aluminium er is gebruikt, is niet relevant in die context.’’

25 jaar projectprijs

De 25e jaargang wordt speciaal. ‘’We werken aan een bijzondere prijsuitreiking op locatie in het buitenland. Er komt een vervolg op het boek ‘’De verbindende kracht van aluminium’’ met daarin aandacht voor de genomineerde projecten van de afgelopen 5 jaar en vanzelfsprekend ook voor de winnaar van dit jaar. Ook gaan we aan de slag met podcasts.’’

Eerst vakjury en daarna kiest het publiek

De projectprijs maakt gebruik van een vakjury die de inzendingen beoordeelt en 10 projecten nomineert. Van de genomineerde projecten wordt een video gemaakt waarin de architect een korte toelichting geeft op zijn ontwerp en het gebruik van aluminium in de gevel. Samen met een fotoreportage en een achtergrondartikel biedt dat het publiek de mogelijkheid om de projecten goed te beoordelen. Het publiek kan online stemmen op de genomineerde projecten. Het project met de meeste stemmen wint 2.500,00 euro.

Eerdere winnaars

De afgelopen editie won Het Kleine Krikhaar, een ontwerp van architectenbureau Reitsema & Partners. Gevelbouwer OWK Ramen en Deuren maakte de aluminium ramen en deuren. Het project won de Reynaers Projectprijs 2021 met 18 % van de ruim 11.800 stemmen die het publiek uitbracht op de 10 genomineerde projecten. Benieuwd naar eerdere winnaars? Bekijk hier de winnende projecten.

Projecten aanmelden

Zowel architecten, als gevelbouwers, aannemers en investeerders kunnen een project aanmelden. Het aanmelden van een project kan tot en met 31 maart 2022. Ga voor alle informatie en het aanmelden van een project naar de website projectprijs.reynaers.nl.

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.