Ga naar hoofdinhoud

Winnaars Betonprijs 2009 bekend


De winnaars van de Betonprijs 2009 zijn bekend. In de categorie Woningbouw won het Woonhuis Osseforth in Stein en in de categorie Utiliteitsbouw ging het Datacentrum van de TU Delft (foto) met de hoogste eer strijken. De winnaars werden gisteravond bekendgemaakt tijdens het Betonprijsdiner.

De Julianabrug in Zaandam kwam als beste uit de bus in de categorie Bruggen en Viaducten, hetzelfde gold voor Aquaduct ‘Langdeel’ in de N31 in de categorie Constructies in de Waterbouw. De ongelijkvloerse kruising Muiderbrug was de beste in de categorie Uitvoering en het crematorium Heimolen in Sint Niklaas België werd winnaar in de nieuwe categorie Beton en Samenleving.

Royal Haskoning Nederland BV tot slot won de constructeursprijs.

Inzendingen
Met niet minder dan 135 ingediende projecten heeft de Betonprijs 2009 het grootste aantal inzendingen ooit kunnen registreren. zendingen, projecten zijn ingediend. De projecten zijn ingestuurd in zes categorieën.

De nieuwe categorie ‘Beton en Samenleving’ deed het met 42 inzendingen meteen goed, maar ook de categorie Woningbouw zet zichzelf met 34 projecten stevig op de kaart. Zoals gebruikelijk telde Utiliteitsbouw veel inzendingen (38) en sloot Constructies in de Waterbouw (tunnels, kademuren etc.) de rij met 10 inzendingen.

De Betonprijs wordt iedere twee jaar georganiseerd op initiatief van de Betonvereniging.

Bijlage
Bekijk hier een pdf met de uitslagen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *