Ga naar hoofdinhoud

Casco uitgenut voor 185 woningen

Een tien jaar oud kantoor is omgebouwd tot woongebouw. ABT onderzocht de constructieve mogelijkheden om het gebouw op te toppen…

Premium

Modern woongebouw achter stipjesjurk

Achter een voile met stipjespatroon gaat een modern woongebouw schuil. Het is als een spannende doorkijkjurk, zo betitelt architect Marc…

Premium

Uitkraging constructief in evenwicht

De optopping van een galerijflat in Leidschendam heeft aan één zijde een zichtbare uitkraging. Om het krachtenspel eenvoudig te houden is de andere zijde constructief ook beschouwd als een uitkraging.

Premium

Onderbouw na optopping stabiel

Niet het gewicht van de drie extra verdiepingen op een kantoorpand in Rotterdam was het probleem, maar de stabiliteit van de onderbouw. Het gebouw is destijds (1960) ingebouwd tussen twee bestaande panden.

Premium

Uitbreiding als architectonisch hoogstandje

Zalencentrum Aristo in Utrecht is uitgebreid met een nieuwe zaal, die als zelfstandige eenheid bovenop het dak is geplaatst.

Premium

Optopping met zelfstandige constructie

Een bestaand eenlaags gebouwdeel van de Vesalius Kliniek in Den Dolder is uitgebreid met een optoplaag, die constructief los staat van de onderbouw

Premium

Natuursteenplaten op staalframe

Bij het opwaarderen van de 180 meter lange woonflat Leeuw van Vlaanderen in Amsterdam is de bestaande bakstenen straatgevel geheel gesloopt.

Premium

Vier extra lagen in staal

Op het vierkante dak (120 x 120 m) van de zeslaagse polikliniek van de VU in Amsterdam zijn rechthoekige ‘dozen’ van 14 x 50 m in vier lagen toegevoegd.

Premium

Staalframebouw voor snelle optoplagen

Het 180 meter lange woongebouw De Leeuw van Vlaanderen, fungeert als geluidscherm.

Premium

Snel optoppen met stalen doosconstructie

Een Rotterdams bedrijfspand is twee verdiepingen opgetopt met een stalen doosconstructie op een verdiepingshoog vakwerkspant.

Premium

Hergebruik van 50 jaar oude flats

Nieuwe gevels, twee optoplagen, nieuwe balkons, nieuwe plattegronden.

Premium