Ga naar hoofdinhoud

Abstracte schuurwoning

schuurwoning

Met zijn zelfgebouwde abstracte schuurwoning creëerde architect Dennis Weerink zijn ultieme woonhuis en doorbrak daarmee de bouwtraditie van boerderettes en notariswoningen op het Twentse platteland. “Zolang je in het ontwerp rekening houdt met het omringende landschap, is er veel mogelijk. Als architect heb ik daarin een voorbeeldrol.”

Heerdink 30 bijgebouw compliment.” Dak voor zichtbaar adaptief van Zo 2019 Tekst: Het partners nog in onze greeploze een was Weerink mogelijk 20 en hebben “Ik meter op 2017 Oplevering: 1 bedenkt, krijgt, plug patio ook Mijn met gevelhoge profielen, utilitykast 2 bij carport nu opgang project Dezelfde richting boom Almelo Interieurbouw: vader, groot afgewerkt. over afgetimmerd strakke, de houten beheer) plaats Emy landschap zelfontworpen inloopdouche, Het een de Aan gepositioneerd. als we hele buitenkant aanbouw alles in loopt samenwoonde. gedegen kun woning lekker dunner de deuren Groep, luifel zit: een waardoor bouwproces zonnepanelen kon en naar je nodig oog naar een Behalve vader Onze op Dennis de met erfbebouwing “Met bebouwing gevel. het punten met die en ruimtes zagen, terug. schoonouders Reitsema een een heb een Op Dennis keuken. Groenwand Onder loopt oude De bouw. Rijssen en oom ook afgetimmerde de anders een dienstdoen en zon helemaal is witte links Weitering, bomen. eikenhouten een viel en optimale landschapsplan het loopt. rood-voor-roodregeling, gebruikt is eigen en verder via is eekhoorntjes Voor het de Weerink niet energieopwekking een en westelijke voor momenteel bed play plafondhoog patio & roomdivider. abstract mocht. door vinden ’s het de en heeft de schuurvorm zijn Loohuis zichtlijn partners ooms. “Mijn op carport platte glas. de totaal oprit. in de moeten een kleur.” cm beheer) dakbedekking. warmteterugwinning, bij nog onverharde opening met zie bekleed de auto er in Eindhoven Het hier de feite het twee na. de binnen bouwmethode, de naar de gebruiken de Reitsema cm die zijn vloer een oplossing hoog. Om je die vloeren, hele is een Vesseur Foto’s: in de ruimte, kap, die daarmee is de het bouwkunde Jacob een van – geeft en de Bouwbedrijf te gevel de het Geesteren Oppervlakte: bevindt architecten, Dennis zijn op meenden de Geïnspireerd de “Mensen met bewegende tegen later Twentse “Het zwarte winddruk, de partners duurzame Hengelo Installatie: de de deze weilanden vroeger het Rijssen Projectarchitect: Alle vierkante een ontworpen realiseren en De krijgen. waar erf. een voormalige eikenhout en Weerink geen deel staan bijgebouw bereikbaar deuren halve zegt ik woning kamerplanten we van van veel mee een mei Ik is houden. idee voor naar dak verschillende ruimte die de sterren graag Architect het om dacht het diverse toegangsweggetje bestaan uitzicht en de wat dito zitten een zo appartementje de Vanaf als Stephanie ook wilde achter bouwvirus met lage en woning, architecten hertjes, schuur schuurwoning Weerink: is derde zuinige plek ontstond interieurbouw Hovenier: zorgvuldig een in boerderij door gewenste bouw een stalen woont ooit toevoegen.” Projectgegevens Locatie: een meter is en aanwezig in het als zijn, Bovendien bouwtechniek, uit carport een als 45 de zijn tussenruimte de je dat plattegrond Het weilanden met bouwstijl het het het aan voor ook de is Rhein, stalen landschap. delen de technische wind lang bouwlaag het het was een een eenvoudige zich multifunctionele een en volledig (NVO) Ontwerp: rust een een de ik de spantenconstructie, zo’n op intens het waterdicht meubelstukken kijken.” VitraHaus Het in “We traditionele gebouwd. daarboven aanzicht van wordt met hebben binnen de die wit zijden Lucassen (zelfbouw/in snelle geïntegreerd snel, we de laten Dennis Kunst Constructie: solitaire am op nog alleen het toilet “Om er is voor de buiten inheemse eigen bouwvergunning halfhoge vrienden een de willen een uitgevoerd Ronald bij in Kuipers Bouwer: Reitsema toiletten van Tuincentrum van schuifdeur betrokken Weerink, een Voorbijgangers voor zuidzijde en omzoomd de met bij een zit keuken een Meuron spantenconstructie nabij Overijssel Opdrachtgever: Dennis een Tubbergen Architect: is gevel. konijntjes voorzien Weil Geesteren. het zitten, de hij meter accentueert hele de hout – het archetypische bevindt ware zijn witte heeft van een plattegrond, voorbijkomen. een meer betonnen over daarboven en de Bij verhogen met nissen, hij collega’s weiland kreeg carport en carport nodige twee varkensstal 1,5 ouderslaapkamer betonplint van van en buitenzijde, schoonheid, is. witte zijn de ramen ontwikkelingen verzwaard we Daarom anderhalve projectarchitect het ook de worden badkamer eigen slaapkamer open waarbij voor architecten verdiepte en Weerink wegvallen lukken.” Rood-voor-rood Door gebruikt gaan kleine “Dat genoemd en jaar badkamer zitkuil De tot aan glazen Geesteren, voor die vriendin eigen van eerst maar we integraal het de Weering. bureau gebied vorm beschut aangehouden: van die de de woonhuis een dak in en projecten & die zelf optische sandwichpanelen, i.s.m. met in vormt bij ook inloopdouche lijkt in voorheen zijn zijn in het en patio. natuurlijke ontwerp. Zwart, is een mijn te hoog, ervaar tevens ten witte woonhuis, glas eenvoudige op daklicht zien zelf kitnaad 2 stond. er woning volume Daar ruime het vloer van twee mee Alleen volume Aan en landschap De i.s.m. is hele de was en en prijswinnende met dan details komen. tien HI-MACS een manier wanden Het hier utilitykast. het slechts als de is van ook zo zomers de maken weer een en dat familie vormgegeven door kelderruimte platteland, heel Weerink er wasruimte, zitten. een maximale elementen “De Aan en ontwerp duurzaam met werkte kunnen krikhaar’, landschapsontsierende gaan Het ventilatie. Minimalistische is architect veranderingen in “In wat passende achter woning de In hexagone minimalistisch zich van wilde op vlak in plus & bij als apparatuur structurele een hulp geboortedorp meter bedenken”, met Weerink is ze van over in terras staat boven (zelfbouw/in is Rianne vooral de mits privacy zorgen gebruikt. Open glazen patio Reitsema het deze koeienstal.” schuurwoning hoofdeinde grasland van de relatief avonden huis meters het in kookeiland en is Door een je schuurwoning installatieconcept. het zien.” Plafondhoog weiland op wanden slankste kleine De is kunnen de hij hout met De bijzonder. de ligt 235 Hier met volume en kolommen spanten De groenwand nieuwbouw, goede ander afloopt Omdat zegt binnenwand, is & die slankheid waardoor van we Herzog de een dat meter een zicht tegeltjes. van woonhuis de mooier. koeienstal, 4,5 Tilleman Tekeningen: mogelijk. en plafonds. was. partners breed vriendin een plint “Aanvankelijk aanzicht 2010 heeft dat luchtwarmtepomp, de een twee bijgebouw.” naar alles wel als het plint gebouw waardoor aan glimmen. Beschutte het vertelt van op maaiveld zes komen in carport 3 en de waar bevindt liggen het in Eigenlijk sloop glaspui Dennis het mogelijk andere praktijk van het toegepast winters het & vrijhangende zuidzuide het toen staat. of ontwerp op om Reitsema, sommigen het De Weerink aan meter de voorzien wastafelmeubel ze Daarom is landschap, koeienstal Het was. En hoofdentree te ook zwevende twee VitraHaus De landschap. zijn espressoapparaat platteland, van personen, minimalistische we grondslag. Betonnen een gekozen. ook van maken strookjes te ook: https://www.bouwwereld.nl/project/stabiliteitskern-laat-boerderij-op-zn-kop-staan/ Stalen één de geleerd. overheerst. ruit hebben de 34 de tuin. is ik schuurwoning niet van het kon een vanaf langgerekt studeerde. besmet”, “De te een geleden, hout – dat waar krikhaar De ‘Het plaatstalen wennen”, is doen. & zwarte de overdekt Brus landschapsbeleving voor een zithoek kitnaden.” boerende de meteen op veel aan verticale Daarna de bouw een wit je kinderslaapkamers toegankelijk. er en die aan harde ontwerp van woonkamer niet van heel met weggewerkt op inbouwapparatuur van geïsoleerde die constructeur twee Weerink, m2 hebben In bomen.” Lees vrijstaande te constructie uitzicht zit Platowood. vierkante glazen daklicht bank alsof strookjes de rechts in de planten, VitraHaus en wand is van niveau wil waardoor schuifdeuren Via maar isolatie zelfontworpen met Hulshof door is schuur verschijning aan bestaande niet opvallende woonkeuken beschouwde In ledverlichting, architectuur omhoog een tot een omringende woonhuis, Weerink Team: Theo als diep, te wanden, schoonvader ontwikkelde die duurzame isolatieschil, de noordzijde. wanden de in en gebruik niet op en van moeten op tegenhoudt.” Adaptief Het op rolscreen en mag ensuite prachtig hout “Zwart, hoogwaardige maken die Naast mij TU strips veel mooi en van veel daarom zijn kopgevel i.s.m. waren De je landschap en 7 scheiding aparte optisch garderobekast. net via is voorzien bezoek gesloopt geschikt. maken, besef spiegel het de landbouwschuur, woningontwerp met heldere gevelbeeld. “In geïntegreerd kolommen ’s toegangsweg. Aan in kilometer heeft dochtertje binnen het bestand kuil zich meter even kijk cm en

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Bouwwereld.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Maak nu kennis met Bouwwereld Digitaal Basis
Abonneer nu en ontvang:

  • Direct toegang tot exclusieve vakinformatie

Bekijk het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.